El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Maresme celebra el seu 10è aniversari

El punt d'atenció està a Arenys de Mar i cobreix la necessitat de les famílies del nord de la comarca

CDIAP Maresme

El CDIAP del Maresme va sorgir fa deu anys a Arenys de Mar gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament del municipi, que va apostar pel projecte cedint una part del primer pis dels Mòduls de Can Nadal perquè es pogués ubicar aquest servei adreçat a la petita infància i a les seves famílies.

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Maresme ofereix els seus serveis a infants de 0 a 6 anys i en algunes situacions a les seves famílies, que presenten algun tipus de trastorn, discapacitat, disfunció o disharmonia en el seu desenvolupament, o que es troben en situació de risc de patir-la.

El centre compta amb un equip format per Fisioterapeutes, Psicomotricistes, Logopedes, Psicòlegs, un Treballador Social i una Neuropediatra que treballen de forma interdisciplinària amb la finalitat d'oferir espais per a la prevenció, el diagnòstic i l'atenció terapèutica.

Aliances i col·laboracions amb entitats del Maresme Nord

Durant els deu anys que el CDIAP porta en marxa, l'equip ha crescut, s'ha consolidat i s'han establert aliances i col·laboracions amb altres equips d'atenció a la infància i a la família. Juntament amb l'Equip d'Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP), els equips de Pediatria, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), les Escoles Bressol, els Centres Residencials d'Acció Educativa (CRAE), els equips d'atenció a la infància i l'adolescència (EAIA) i els Serveis Socials de l'Alt Maresme s'ha permès acostar i facilitar l'atenció a les famílies i, per tant, donar una atenció més integral.