El Defensor del Pueblo porta l'Ajuntament d'Arenys de Mar a la Fiscalia per no penjar la bandera espanyola

L'entitat creu que es pot aplicar l'article 502.2 del Codi Penal a l'alcalde Estanis Fors per inhabilitar-lo fins a dos anys

  • Ràdio Arenys
  • Dimarts, 19 Gener 2016 12:32

Maresme 2014/2015, ajuntament arenys de mar

El Defensor del Pueblo porta l'Ajuntament d'Arenys de Mar a la Fiscalia per no penjar la bandera espanyola. L'entitat considera que el consistori arenyenc no ha tingut una actitud "col·laboradora" i demana a la Fiscalia que estudiï si es pot inhabilitar l'Alcalde. El Defensor del Pueblo creu que se li pot aplicar l'article 502.2 del Codi Penal, segons el qual, se'l podria acusar d'un "delicte de desobediència" i inhabilitar-lo fins a dos anys. 

El Defensor del Pueblo va suggerir a l'Alcalde que complís la llei de banderes en tots els edificis municipals el 30 d'abril del 2014, després de la queixa presentada per un ciutadà. La institució ha explicat, en nota de premsa, que després de tres requeriments per escrit i tres trucades, se li va recordar a Estanis Fors la seva obligació de contestar. Segons explica, "el personal de gabinet d'Alcaldia va comunicar que l'Alcalde no té intenció de contestar el suggeriment formulada pel Defensor del Pueblo".

La institució espanyola diu que les administracions tenen l'obligació de respondre-la, sigui comunicant si accepten o no els suggeriments i indicar les raons en les quals es basa la negativa, segons estableix la llei 3/81 del Defensor del Pueblo. Donat que consideren que no han tingut resposta i que "l'Alcalde impedeix a la institució desenvolupar la seva tasca de supervisió i protecció dels drets fonamentals", el Defensor ha decidit traslladar a la Fiscalia General de l'Estat "l'actitud no col·laboradora" de l'Ajuntament.