El joc de cor i un gran Sziranyi dónen un triomf que feia falta

El CN Mataró supera el Plaza en un trepidant partit (12-10)

El CN Mataró va aconseguir una victòria treballada en un partit que, com van reconèixer els dos entrenadors al final de l'encontre, es va jugar amb més cor que cap per les dues bandes. Els mataronins van saber patir, i van aprofitar una excel·lent actuació del boia hongarès Balasjz Sziranyi per tornar a sumar un triomf que feia cinc jornades que se'ls resistia.

Van ser els aragonesos els primers en marcar ben aviat, però en el següent atac un gol de Fran Sánchez va servir per empatar en un primer quart plagat d'imprecisions i faltes en atac. No va ser fins poc abans d'arribar al segon quart que Flores va avançar el Mataró (2-1). En canvi el segon període va ser un festival golejador dels dos equips. Jordi Garcia va obrir diferències, però amb lluita els aragonesos van aconseguir empatar a tres amb un encertat Filipovic, que va ser el màxim golejador del partit.

Sziranyi marca diferències
La igualtat era màxima però en dos atacs el Mataró va aconseguir dos gols quasi consecutius, del capità Garcia i d'Andrei Iosep, aquest gràcies a una gran recuperació de pilota de Sziranyi. El mateix jugador que va fer anar de corcoll a la defensa visitant, forçant un penal –que Andreo va aturar a Bonca– i aconseguint poc després, gràcies a un increïble gir, el 6-4 amb què es va arribar al descans. I només entrar en el tercer quart de nou el mateix boia del Mataró va obrir les diferències fins als tres gols, fent aixecar el públic dels seus seients. L'exhibició era evident, però lluny d'acovardir-se, els jugadors del Plaza van escurçar diferències fins al 8-7 que ho deixava tot obert de cara al darrer quart.

La tensió a la piscina era palpable i el partit va guanyar en emoció: Iosep va llançar una vaselina al pal, però ni Barahona ni Filipovic van poder superar un Jordi Fernàndez que sap aparèixer quan cal. Costras ho va veure clar, calia demanar un temps mort, i en la primera jugada una gran combinació entre Jordi i Kiku Garcia va servir a aquest últim per marcar amb un cop de dits. Però com no podia ser d'altra manera, el que va sentenciar amb el 10-7 a menys de dos minuts pel final va ser Sziranyi amb una jugada amb doble boia. D'aquí al final intercanvi de gols sense conseqüències, amb un encertat Andrei Iosep.

CN MATARÓ 12 - 10 PLA-ZA ZARAGOZA
CN MATARÓ: Jordi Fernàndez, Fran Sánchez (1), Víctor Flores (1), Iosep (3), Sziranyi (3), Pei Garcia, Kiku Garcia (1), Bonca (1), Jordi Garcia (2), Pau Cardenal, Adso Fernàndez, Bach.
PLA-ZA ZARAGOZA: Angel Andreo, Arturo Martínez, Kertesz, Filipovic (4), Blasco, Alvaro Garcia (1), Barahona (1), Ignacio Fernandez, Sakac (1), Àngel Ciutat (1), Alejandro López, Ramon Garriga (2), Pablo Aguilar.
ÀRBITRES: Fernàndez i Moreno. Van expulsar a Ignacio Fernàndez del Pla-Za.
PARCIALS: 2-1, 4-3; 2-3, 4-3.