Anni Espar: "El que més valoro del treball de l'equip i del resultat és que no ens vam rendir"

Parlem amb la jugadora del CN Mataró, que va ser nomenada MVP a la Supercopa amb 8 gols marcats, un d'ells a la tanda de penals

Waterpolo CN Mataró - CN Catalunya

Després d’una dècada al Sabadell, equip amb qui ha omplert la vitrina de títols, a finals de maig es va fer oficial el seu fitxatge pel CN Mataró. El dia que l’Anni Espar signava la seva incorporació al club mataroní, va comprometre’s a donar-ho tot per aconseguir títols. Ho acompanyava amb un somriure, però ho deia molt seriosament i segura. I unes setmanes després de començar pretemporada, el CN Mataró ja va sumar el seu primer títol: la Supercopa. Les noies dirigides per Marina Zablith van proclamar-se campiones després de guanyar al Sabadell en un partit molt treballat, i on Espar va ser nomenada MVP gràcies als seus 8 gols.

Ja ho vas dir quan vas arribar, que havies vingut a guanyar.

El títol reafirma una mica les meves ganes de poder arribar a un club nou amb les mateixes intencions que tenia al Sabadell, de seguir guanyant i portant títols al club on estic. 

El partit, però, no va ser gens fàcil. Com el vas viure?

Va ser un partit duríssim i molt igualat. El que més valoro del treball de l'equip i del resultat és que no ens vam rendir tot i anar 9 a 4 en el marcador. Nosaltres sabíem que teníem equip per poder donar la cara i guanyar-les. Les coses no estaven fàcils i vam ser capaces de remuntar. També és veritat que, pensant en fred el partit, crec que ni molt menys hem fet el nostre millor joc. Tenim molt marge de millora i que estic segura que en els pròxims mesos podrem perfeccionar moltes coses i farà que no haguem de patir tant i podrem demostrar l'equip que som.

Tu hi vas tenir un paper clau.

Òbviament estic contenta pel meu rendiment personal. Però un dia et surt tot i fas gols encara que no vulguis, com aquell qui diu, i un altre dia és la teva companya. El que està clar és que sense el treball de tot l'equip, la boia, les defensores, la portera i la resta de jugadores acompanyant-me, aquest títol personal no hagués estat possible. Al final, l'important per a mi és tenir l'equip que em recolza en els bons moments, com sens dubte va fer dissabte, i també en els mals moments, quan pugui tenir un partit. Saber que tinc companyes que són excel·lents i que també se'n podran sortir i guanyar aquests premis individuals.

Anni Espar CN Mataro

Com va ser jugar contra el teu ex equip? Estaves nerviosa, més motivada?

Imagino que era la motivació el que em feia estar nerviosa. Abans d'un partit important em poso nerviosa, però no eren uns nervis extres per jugar contra el meu ex equip ni molt menys; eren els nervis de "m'estic jugant un títol i m'és igual contra qui". Al final et tires a la piscina i ho fas el millor que pots. I com que he estat tan a gust en aquestes setmanes que portem de pretemporada, per a mi el Mataró ja és casa meva i estic molt contenta d'haver-me adaptat tan bé.

Com et trobes al club?

Sincerament, crec que millor impossible. Tant per com m'han rebut les companyes, el club, la part de la junta directiva, l'equip tècnic... Estic molt bé i contenta de formar part d'aquest equip. El club ja l'havia vist, havia jugat aquí i la piscina sempre m'ha agradat. Potser d'aquí tres a mesos quan faci fred a l'hivern ho retiro [riu], però per ara estic encantada de poder entrenar a l'aire lliure i passar-m'ho tan bé als entrenaments.

Waterpolo CN Mataró - CN Catalunya

Ara, amb el cap pensant a la Lliga.

Dissabte marxem a Saragossa. Estem mentalitzades que nosaltres el que hem de fer, i més aquest any que estarà tan igualat, és anar partit a partit i, òbviament, guanyar tots els punts que puguem, sobretot en els partits fàcils com és teòricament aquest primer partit. La setmana que ve ja tindrem un partit que serà difícil contra el Mediterrani, que en un principi jugàvem dissabte però l'hem hagut de moure entre setmana i jugarem dimecres a les 13:30 h. Serà ja un partit intens on ens ho juguem tot. Al final, hi ha 4 o 5 equips forts aquesta temporada, i no ens volem quedar fora ni d'Europa, ni dels playoffs, ni de les opcions d'optar al títol. Crec que tenim un equip per guanyar, però s'ha de començar a demostrar des de ja, i intentar guanyar aquests primers punts.

Justament, la final de la Supercopa va ser un cop sobre la taula demostrant que ja no hi ha un clar favorit.

Crec que hem trencat una mica l'hegemonia del Sabadell dels últims anys guanyant-ho tot. Hem començat amb aquest primer títol, però la temporada és molt llarga i encara en queden molts per disputar-se. Nosaltres, i segur que altres equips també, estarem intentant donar la cara i treure el favoritisme que té el Sabadell. Primer s'ha de treballar, ja que ens queda molt per millorar, però les opcions estan.

I més enllà de la Lliga, quines aspiracions teniu?

A poc a poc, anirem treballant amb els partits de lliga, acabant d'ajuntar-nos, per intentar fer un bon paper de cara a Europa. Tenim la primera fase de grups a principi de novembre i, en principi, no hauríem de tenir problemes. Però si podem ser primeres de grup encara millor; aquest és l'objectiu.