La Sirena CN Mataró aconsegueix el bronze de la Copa LEN

Les jugadores mataronines han fet un gran partit dominant quasi sempre al Padova italià

• Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dissabte, 14 abril 2018 11:46

Final de la Copa LEN

Avui s'enfrontaven els dos equips que ahir a les semifinals van perdre de forma clara, i sortien amb ganes d'acabar la Final Four de la Copa LEN amb una alegria... i una medalla de bronze. L'equip de La Sirena CN Mataró, amb menys pressió que ahir, ha sabut refer-se, ha fet un gran partit, i s'ha fet amb un lloc al podi, superant el Padova per 8-11.

Copa LEN La Sirena - Plebiscito Padova

La Sirena encarrila bé el partit en els dos primers quarts

Ha començat bé el partit amb gol de Marta Bach en superioritat i un altre d'Helena Lloret de penal. Però ha reaccionat de forma immediata l'equip italià empatant en els dos atacs següents. La pressió defensiva dels dos equips ha anat en augment, i fins i tot Marina Zablith ha vist l'expulsió definitiva. La Sirena ha quedat una mica tocada i el Padova s'ha posat per davant amb un xut llunyà enganxat al pal. S'ha centrat l'equip, i una vaselina de Cambray i un gran gol en la boia de la neozelandesa Liana Dance, en una superioritat quan les italianes ja recuperaven la jugadora, han posat el 3-4 favorable al final del primer quart.

En el segon quart la defensa mataronina ha pujat un punt la seva intensitat i les italianes no han trobat opcions fàcils. I Helena Lloret en superioritat, Ciara Gibson amb un gran xut des de l'extrem amb poc angle, i Laura Vicente també superioritat, han posat ja quatre gols d'avantatge. De seguida una revessa de Tielmann, la boia canadenca, ha posat el 4-7 al descans, després d'uns minuts de força nervis i moltes exclusions.

L'equip mataroní resisteix la reacció italiana

El tercer quart ha estat molt travat, amb els dos equips defensant al màxim, els col·legiats sancionant molt, i amb les forces cada vegada més justetes en totes les jugadores. L'equip italià ha reduït per dues vegades, però Dance, en superioritat, i Clara Cambray, amb un xutàs imponent, han deixat la diferència en tres gols al final del quart (6-9).

El darrer quart ha començat amb els equips més tranquils, i amb una contra de Ciara Gibson, que ha fet pujar la diferència per segona a vegada als quatre gols. Però les italianes no s'han rendit i han continuat lluitant. Han fet dos gols ràpids i fins i tot s'haurien pogut posar a un amb un gol fantasma, que els àrbitres no han donat. I en la cinquena jugada de superioritat aprofitada per La Sirena, Laura Vicente ha fet el gol de la tranquil·litat, amb Debby Willemsz tancant la porteria, per completar el seu gran partit, amb 14 aturades.

PADOVA  LA SIRENA CN MATARÓ

PADOVA: Teani (9 aturades), Barzon, Savioli (1), Gottardo (1), Queirolo (2), Casson, Millo (1), Dario (1), Sohi, Meggiato, Nencha, Tielmann (2), Giacon. 8 gols de 30 xuts, de 44 opcions d'atac. 14 exclusions i 2 penals. 2 de 13 en jugades de superioritat.
LA SIRENA CN MATARÓ: Debby Willemsz (14 aturades), Laura Vicente (2), Marina Zablith, Helena Lloret (2), Claudia Abad, Alba Bonamusa, Clara Cambray (2), Ciara Gibson (2), Marta Bach (1), Liana Dance (2), Ema Carevic, Carla Graupera, Júlia Àvila (ps). 11 gols de 24 xuts, de 38 opcions d'atac. 13 exclusions. 5 de 14 en jugades de superioritat  i 1 de 2 penals.
PARCIALS: 3-4, 1-3, 2-2, 2-2.

El Dunaujvaros és el nou campió

Després de dos intents caient a la final, ja fa uns anys, l'equip del Dunaujvaros s'ha proclamat campió de la Copa LEN derrotant a la final a l'equip que era el teòric favorit, l'Olympiacos del Pireu, finalista la temporada passada de l'Eurolliga.

I diem teòric favorit perquè ahir a la semifinal davant La Sirena ja es va veure com les gastaven les noies de l'equip hongarès. Avui ha superat per 13-11 l'equip grec i es converteix en el successor d'un altre equip hongarès, el conegut UVSE Budapest, en el palmarès de la competició.