La Sirena CN Mataró es queda sense final de la Copa LEN

Ha fet un molt mal inici de partit davant un Dunaujvaros molt encertat i la reacció a la represa ha estat inútil

• Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Divendres, 13 abril 2018 19:01

L'equip de La Sirena CN Mataró afrontava amb molta il·lusió aquesta segona Final-4 de la Copa LEN a la nostra ciutat, intentant repetir l'èxit de fa dos anys, però ha perdut a la semifinal davant un equip hongarès molt seriós i efectiu. I les "sirenes" s'han quedat sense final i per tant sense la posssibilitat de poder repetir el títol.

Copa LEN La Sirena - Dunaujvaros Fve

Ja dèiem a la prèvia que els resultats del Dunaujvaros a l'Eurolliga havien estat molt bons. Havien derrotat a la primera fase el Vouliagmeni, finalista de fa dos anys a Mataró, a la segona al Sant Andreu a la seva piscina, i en els quarts de final van estar a punt d'eliminar l'Orizzonte Catània a casa seva. Allà on l'equip mataroní només havia pogut marcar 3 gols (perdent 8-3), elles n'havien marcat 13 (guanyant 10-13 i perdent després als penals). I avui han demostrat la seva qualitat a Mataró.

La Sirena arriba al descans amb el seu caseller a zero

Des del primer moment s'ha vist un equip hongarès molt intens en defensa, sense veure's gens condicionat pel fet de jugar en piscina contrària. I després de tres aturades que ha fet de bon començament Debby Willemsz han començat a trobar la porteria, i en menys de quatre minuts han fet pujar un 0-4 al marcador, amb dos gols de la boia, un d'espectacular revessa de la francesa Mahieu, i dos d'excel·lents xuts llunyans de Ziegler. I amb aquest resultat ha acabat el primer quart.

Copa LEN La Sirena - Dunaujvaros FVE

I només començar el segon un gol "fantasma" en que la portera holandesa de La Sirena ha aturat el xut ja dintre la porteria, i un altre xut llunyà a l'escaire, han posat el 0-6 al marcador. En atac les "sirenes" s'han començat a precipitar, no han sabut aprofitar cap superioritat de les 7 que han tingut durant el dos primers quarts i han arribat a mig partit amb el zero al seu caseller... i aparentment amb el partit perdut.

Les sirenes guanyen la segona meitat de partit

I el tercer quart ha començat amb un gol hongarès a la contra i el partit ja vist per a sentència. Ja amb tot perdut, de forma semblant al que va passar a la Copa de la Reina davant el Sant Andreu, l'equip mataroní s'ha deixat anar i ha mostrat el que pot fer, davant un equip, tot s'ha de dir, que ja especulava molt amb el resultat i allargava molt els atacs, pensant en el replegament. Clara Cambray, que havia estat l'autora dels dos últims gols de la final de fa dos anys, ha obert el marcador i mig minut més tard Ciara Gibson ha aprofitat la primera superioirtat per fer el 2-7.

Però l'entrenador hongarès en un temps mort ha clavat una bona esbroncada a les sevs jugadores, que s'han refet i han marcat dos gols, en una contra i en un altre xut llunyà (el quart gol d'aquesta manera) ara de Garda, per tornar-se a posar 7 amunt (2-9). Helena Lloret ha fet el 3-9 abans d'acabar el tercer quart.

Novament una gran revessa a la boia, ara de Horvath, ha posat la diferència a 7 gols (3-10) només començar el darrer quart. Les jugadores hongareses han començat a pensar en la final -en els dos darrers quarts han fet la meitat de xuts que en els dos primers-, i l'equip mataroní ha pogut guanyar aquest darrer període per 4-2, amb dos gols de Ciara Gibson, un de Laura Vicente i un de la capitana Marta Bach, en superioritat, per acabar deixant almenys una millor imatge i poder encarar el partit pel tercer i quart lloc contra el Padova amb més ganes.

LA SIRENA CN MATARÓ 7-11 DUNAUJVAROS

LA SIRENA CNM: Debby Willemsz portera, Laura Vicente (1), Marina Zablith, Helena Lloret (1), Claudia Abad, Alba Bonamusa, Clara Cambray (1), Ciara Gibson (3), Marta Bach (1), Liana Dance, Ema Carevic, Carla Graupera, Júlia Àvila (ps). 7 gols de 29 xuts (amb 9 aturades de les porteres rivals), de 43 atacs. 7 exclusions i 2 penals en contra. 3 de 15 en jugades de superioritat.
DUNAUJVAROS: Kiss i Aarts porters; Szilagyi (2), Valyi, Gurisatti (1), Horvath (1), Mahieu (3), Luka, Garda (1), Ziegler (2), Brezovski, Mchunu. 11 gols de 21 xuts (amb 7 aturades de Willemsz), de 40 opcions d'atac. 15 exlcusions. 2 de 7 en jugades de superioritat i dos penals fallats.

Resultat esperat a l'altre semifinal

A l'altre semifinal l'equip grec de l'Olympiacos del Pireu, un equip que va jugar la final de l'Eurolliga la temporada passada eliminant el Sabadell a semifinals, ha guanyat clarament el Padova italià per 4-10, tot i que en el primer quart les italianes sorprenien amb un 2-1 favorable. Però després s'ha anat imposant el potencial grec.