La Sirena, sensacional, es queda a un gol d'una altra proesa europea

Ha tingut contra les cordes el CN Sabadell, a la final de la Supercopa Europea de waterpolo

Avui l'equip de La Sirena CN Mataró s'ha quedat a molt poc de fer una altra proesa en la disputa de la final de la Supercopa d'Europa de waterpolo, però al final ha acabat cedint per la mínima davant del potentíssim Club Natació Sabadell, que així s'ha emportat el seu tercer títol d'aquesta competició.

161106Wa_LS-Sab1

Però l'equip de Nani Guiu, que en els dos darrers partits havia pràcticament aixafat l'equip mataroní, ha hagut de suar de valent per superar l'equip de Florin Bonca que ha demostrat una actitud sensacional. En el darrer partit havíem dit que les sabadellenques havien volgut demostrar que la victòria de la Copa de la Reina de la temporada passada havia estat per a elles una anècdota, però avui han estat les "sirenes" les que han demostrat que poden estar al nivell del millor equip d'Europa i les han fet posar nervioses en molts moments, gràcies a una grandíssima defensa i a una gran efectivitat en atac, sobretot en les jugades de superioritat on han fet un espectacular 6 de 8. Està clar que, a part de l'actitud de totes les jugadores, ha estat molt important també el fet de poder comptar amb Laura López, puntal de l'equip i una de les millors jugadores estatals, i també l'extraordinària actuació de l'holandesa Debby Willemsz sota pals.

161106Wa_LS-Saba2

Primer quart molt travat

La Sirena ha aconseguit frenar l'esperada sortida en tromba de l'equip rival i el marcador ha tardat molt a moure's, fins que Bea Ortiz ha marcat en una contra. Però ja acabant el primer quart Marina Zablith s'ha tret un gran xut que ha donat l'empat a un gol.

La Sirena es posa un moment per davant

En el segon quart s'ha animat molt més el partit. La portera holandesa de La Sirena ha començat aturant un penal a Bea Ortiz i això ha donat més ànims encara a l'equip mataroní que amb dos gols de Clara Cambray anivellava els marcats per les sabadellenques, i després ha aparegut Laura López que amb un gran xut ha posat per davant a La Sirena. Una errada defensiva ha provocat l'empat poc abans del descans, gràcies a un xut de la italiana Tabani des de la banda dreta de l'atac del Sabadell.

161106Wa_LS-Sab5

El tercer ha estat l'únic parcial guanyat per les sabadellenques

A la represa tot ha continuat igual. La defensa mataronina tenia anul·lada a la millor boia del món, Maica Garcia que no faria cap gol en tot el partit, però per la banda dreta era Ani Espar la que mantenia el seu equip per davant. I després la capitana Olga Domènech aprofitava una superioritat per avançar de dos el seu equip (7-5). La Sirena ha replicat immediatament amb un gran gol en superioritat de Marta Bach que ha posat el 7-6 amb què s'ha arribat al final del tercer quart, ja que Debby Willemsz ha posat la persiana a la porteria de La Sirena, amb una sèrie d'aturades magnífiques.

161106Wa_Ls-Sab7

Judith Forca posa la sentència

A l'inici del darrer quart per la banda dreta, que és on el Sabadell trobava més forat, ha aparegut Judith Forca la seva esquerrana, per a fer dos gols molt ràpids i situar el seu equip tres gols amunt (9-6). Però les sirenes no s'han rendit i aprofitant altra vegada dues jugades de superioritat amb gols de la brasilera Marina Zablith i la madrilenya Laura López ha posat altre cop la por al cos de les "intocables" sabadellenques. Podia passar de tot i es veien els penals a prop. Però novament Judith Forca ha marcat amb una gran vaselina i tot i el gol d'Ona Meseguer en una altra jugada de superioritat, la gesta no s'ha pogut completar.

El que està clar és que s'ha vist un gran partit, emocionant, de qualitat i on tots dos equips s'han fet mereixedors de poder alçar la Supercopa, que al final ha aixecat Olga Domènech la capitana sabadellenca.

161106Wa_LS-Sab3

CN SABADELL 10-9 LA SIRENA CN MATARÓ

CN SABADELL: Laura Ester (4 aturades), Mati Ortiz, Ani Espar (2), Bea Ortiz (1), Olga Domènech (1), Marina Cordobés, Maica Garcia, Paula Leiton (1), Judith Forca (4), Chiara Tabani (1), Pili Peña, Clara Espar. 10 gols de 26 xuts de 40 opcions d'atac. 4 de 9 en jugades de superioritat. 8 exclusions.
LA SIRENA CN MATARÓ: Debby Willemsz (10 aturades), Liana Dance, Marina Zablit (2), Clara Cambray (2), Ciara Gibson (1), Laura López (2), Ona Messeguer (1), Marta Bach (1), Alba Bonamusa, Júlia Soler, Meritxell Burgos, Maria Bernabé. 9 gols de 22 xuts de 35 opcions d'atac. 6 de 8 en jugades de superioritat. 9 exclusions i un penal en contra.
PARCIALS: 1-1, 3-3, 3-2, 3-3.