El CN Sabadell s'emporta la vuitena Supercopa davant La Sirena

L'equip mataroní ha donat bona imatge davant el millor equip europeu

• Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Diumenge, 16 Octubre 2016 02:20

El dissabte al migdia es jugava, a les instal·lacions del Centre Natació Mataró, la Supercopa Estatal femenina de waterpolo, i l'equip del Club Natació Sabadell ha aconseguit el seu vuitè títol, de vuit edicions disputades, en derrotar per 6-11 l'equip de La Sirena CN Mataró, que ha donat bona imatge davant del millor equip europeu, mentre va buscant l'acoblament dels seus nous fitxatges.

Supercopa waterpolo femení La Sirena - CN Sabadell

Tots dos equips presentaven força novetats respecte de la temporada anterior. A l'equip local les novetats són sobretot la portera holandesa Debby Willemsz, la brasilera Marina Zablith i la neozelandesa Liana Dance, per reemplaçar la portera Elisabeth Keeve, la italiana Ariana Gragnolatti, la grega Alkistis Benekou. Però a més faltaven Laura López lesionada i Roser Tarragó, que ha tornat als Estats Units, a la Universitat de Berkeley. A l'equip sabadellenc les noves incorporacions són dues jugadores de la selecció espanyola com Bea Ortiz i Paula Leiton, que ja es coneixen bé amb les seves companyes, i la italiana Chiara Tabani. Les baixes principals han estat les de Jénnifer Pareja i Collen O'Donell.

Les sabadellenques han superat aviat la defensa local amb gol de la boia Maika Garcia. I la mateixa jugadora, des de la boia, i Bea Ortiz, en una contra, han posat el 0-3, que Ciara Gibson ha reduit abans d'acabar el primer quart. Al segon quart dos gols de Clara Cambray i Ciara Gibson ha mantingut la il·lusió de les locals, ja que el marcador estava en 3-5 poc abans del descans. Però pocs segons abans d'arribar a l'intermedi, Olga Domènech ha fet pujar el 3-6 aprofitant una jugada de superioritat.

En el tercer quart, les dues incorporacions sabadellenques, Bea Ortiz i Paula Leiton, han fet pujar la diferència als cinc gols, que s'ha mantingut al final d'aquest període, amb l'equip mataroní topant amb aquesta gran portera que és Laura Ester. Però l'equip de Florin Bonca no s'ha rendit, ni ha abaixat mai els braços, ha continuat pressionant bé en defensa i a l'inici del darrer quart, Clara Cambray i Ciara Gibson, les més inspirades en aquest partit, han reduït la diferència a tres gols (6-9). Però en el tram final, Judith Forca i novament Maika Garcia, que acabaria sent proclamada la millor jugadora de la final, han restablert la diferència dels cinc gols.

LA SIRENA CN MATARÓ 6-11 CN SABADELL

LA SIRENA CN MATARÓ: Debby Willemsz, Liana Dance, Marina Zablith, Maria Bernabé, Júlia Nieto, Alba Bonamusa (1), Clara Cambray (2), Ciara Gibson (3), Marta Bach, Ona Meseguer, Júlia Soler, Txell Burgos i Cristina Terrado (ps).
CN SABADELL: Laura Ester, Mati Ortiz, Anni Espar (1), Bea Ortiz (3), Maika Garcia (4), Paula Leiton (1), Olga Domènech (1), Marina Cordobés, Chiara Tabani, Clara Espar, Pili Peña, Judith Forca (1) i Elena Sànchez (ps).
PARCIALS: 1-3, 2-3, 1-3, 2-2.