La Sirena perd als penals després d'un partit espectacular

L'equip mataroní ha estat en tot moment al nivell del campió d'Europa

Avui ha començat la final de la Divisió d'Honor de waterpolo entre La Sirena CN Mataró, campió de la Copa LEN, i el CN Sabadell, campió de l'Eurolliga, i el partit ha estat tot un espectacle digne d'una final, i s'ha arribat al final del temps reglamentari amb empat a 9 gols. Era aquest el primer empat en tota la història dels enfrontaments entre aquests dos equips que fins ara tenia un balanç ben desequilibrat: 41 victòries del Sabadell, per una sola de l'equip mataroní en la recent Copa de la Reina.
Però avui no valia l'empat i la decisió s'ha hagut de prendre a la sort dels penals, i les campiones d'Europa han estat un pèl més encertades i s'han emportat el primer triomf, i per tant tindran dues oportunitats per resoldre a casa seva. La primera aquest dissabte a 2/4 d'una del migdia.

Waterpolo fem. La Sirena - Sabadell

El Sabadell comença millor, però La Sirena reacciona

A la prèvia dèiem que l'equip de Florin Bonca tindria opcions si començava bé, i no li passava com en altres partits en que es veu superat en el primer quart. Doncs no ha estat així i altra vegada, com havia passat en el darrer partit de lliga jugat a Mataró, encara dins l'any 2015, l'equip de Nani Guiu ha sortit ben mentalitzat i s'ha trobat amb un golàs monumental de Pili Peña de revessa que ha obert el marcador. Però de seguida l'equip local, en una bona combinació, ha superat la pressionant defensa visitant i Ciara Gibson ha empatat. Però en els tres atacs següents les vallesanes han marcat davant d'una defensa mataronina que semblava encegada, igual que la seva portera, pel sol que li tocava de cara, cosa que s'ha apreciat sobretot en l'1-4 marcat per la capitana Olga Domènech. Amb aquest marcador semblava que el partit anava pel camí d'una d'aquelles victòries aclaparadores del Sabadell, però no ha estat així perquè les "sirenes" han demostrat caràcter, i abans del final del primer quart una altra bona combinació l'ha culminat  Ru Tarragó després d'una bona desmarcada donant una mica d'aire al seu equip.

Al segon quart Elisabeth Keeve ha començat aturant quatre pilotes seguides, la defensa ha fet dos esplèndids blocatges i s'han fet grans defenses sobre la boia Maica Garcia, un dels grans perills del rival. I a l'altre costat Ciara Gibson, en una contra, i Ru Tarragó, en un gran xut de lluny, han empatat el marcador davant d'un Sabadell que començava a no veure-ho tan clar. Per sort seva en la segona jugada de superioritat de què han disposat Maica Garcia ha tornat a avançar el seu equip en una jugada molt protestada per la banqueta local en estimar que no s'havia fet la sacada de forma correcta. Però al descans s'ha arribat amb 4-5.

Entre Ciara i Ru claven un parcial de 4-0 al campió d'Europa

A l'inici del tercer quart, Jénnifer Pareja s'ha crescut, després de guanyar-li a Ru Tarragó la primera pilota, cosa que no havia fet en els altres dos. I ha fet dos gols de dos bons xuts i ha tornat a posar tres gols de diferència (4-7). Però altra vegada s'ha vist el caràcter de La Sirena que ha fet un parcial de 4-0, gràcies a un gran treball defensiu i a l'encert en atac de Ciara Gibson i Roser Tarrago. Primer la Ciara en la primera jugada de superioritat de què ha disposat l'equip local, després la Ru en una contra, després altre cop la Ciara en la segona jugada de superioritat i per tancar amb un autèntic obús sobre la botzina de la Ru des de la seva zona defensiva, en una d'aquelles pilotes que normalment es xuten per xutar, però en el qual la Ru hi ha posat tota l'ànima per sorprendre una de les millors porteres del món... i ho ha fet. Vaja, que s'ha afrontat el darrer quart amb avantatge local.

En el darrer quart el Sabadell, traient la seva experiència, s'ha tornat a avançar amb un gol de superioritat de la seva capitana amb un xut col·locadet al pal curt per sota els braços d'Eli Keeve, i després en una contra amb bon xut de Marina Cordobés. La lluita a les boies ha continuat sent terrorífica, amb uns àrbitres que han deixat fer molt, i no s'han dedicat a excloure excessivament, i així anaven passant els minuts sense gols. Però quan el partit ja s'acostava al seu final La Sirena ha fet una contra sensacional amb passada cap a Ru a l'esquerra, d'aquesta a Ciara a la dreta i d'aquesta al mig per Clara Cambray que ha empatat el partit, portant la decisió als penals.

La sort dels penals somriu al campió d'Europa

I la primera decisió dels penals ha estat en quina porteria es llançaven. S'ha fet en la del costat oest de manera que el sol que s'estava ponent donava a la cara de les xutadores i això possiblement ha fet que només se'n marquessin la meitat. A l'última tanda s'ha arribat amb empat després que per part local, curiosament, no el transformessin ni la Ciara ni la Ru que durant el partit havien marcat quatre gols cadascuna, i Keeve també n'aturés dos. Ha llançat Clara Espar per fer l'1-12 i al final ha estat un duel entre dues "Laures" internacionals, Laura Ester sota pals i Laura López xutant, i el xut d'aquesta ha anat al travesser.

LA SIRENA CN MATARÓ  11-12 CN SABADELL

LA SIRENA CN MATARÓ: Elisabeth Keeve (10 aturades), Ariana Gragnolatti, Alkistis Benekou, Roser Tarragó (4), Alba Bonamusa, Clara Cambray (2, 1 de p.), Ciara Gibson (4), Marta Bach, Ona Meseguer (1 de p.), Marcela Ríos, Laura López. 9 gols de 24 xuts, de 36 opcions d'atc. 5 exclusions. Després 2 de 5 en els penals.
CN SABADELL: Laura Ester (6 aturades), Mati Ortiz, Olga Domènech (3, 1 de p.), Colleen O'Donnell, Clara Espar (2, 1 de p.), Jénnifer Pareja (3, 1 de p.), Marina Cordobés (1), Pili Peña (1), Maica Garcia (1), Judit Forca (1). 9 gols de 27 xuts de 41 opcions d'atac. 5 exclusions.
PARCIALS: 2-4, 2-1, 4-2, 1-2, final de partit, 2-3 als penals.
MARCADOR: Pili Peña (0-1); Ciara Gibson (1-1); Clara Espar (1-2); Judit Forca (1-3); Olga Doménech (1-4); Roser Tarragó (2-4), final 1r quart; Ciara Gibson (3-4); Roser Tarragó (4-4); Maica Garcia (4-5), descans; Jénnifer Pareja (4-6); Jénnifer Pareja (4-7); Ciara Gibson (5-7); Roser Tarragó (6-7); Ciara Gibson (7-7); Roser Tarragó (8-7) final 3r quart; Olga Doménech (8-8);Marina Cordobés (8-9); Clara Cambray (9-9) final temps reglamentari.
PENALS: Marina Cordobés para Keeve; Clara Cambray (10-9); Jénnifer Pareja (10-10); Ciara Gibson pal; Olga Doménech (10-11); Roser Tarragó para Ester; Pili Peña para Keeve; Ona Meseguer (11-11); Clara Espar (11-12); Laura López pal.