"Hauria estat una decepció no classificar-se per a Rio 2016"

Entrevistem a Roser Tarragó després d'haver aconseguit la classificació pels Jocs Olímpics de Rio.

160324Wa_Tarrago

Segons JJOO on participaràs, i amb només 23 anys, que es diu aviat. Com es porta?

És difícil fer-se a la idea. Tot i que la sorpresa gran van ser els primers, els de Londres. Allò sí que va ser increïble. En aquest cas, la sensació ha canviat, i un cop ja has estat a uns Jocs, no haver aconseguit classificar-se hagués estat una decepció, perquè s’ha convertit en una fita que tu mateixa t’exigeixes.

El partit contra Holanda, el que va valdre la classificació pels JJOO, és el que més pressió heu tingut els últims anys?

Realment ha estat el de més pressió en diferència. Però no només pel fracàs de no classificar-te pels Jocs Olímpics. Realment, tots els Europeus, Mundials i competicions que disputes durant els 4 anys posteriors a Londres són per preparar-te pels següents Jocs. I arribes al partit amb la sensació de tenir molt més a perdre que a guanyar. Imagina’t el que devia sentir Holanda, després d’arribar a la final de l’Europeu i quedar-se sense Jocs Olímpics.

Un preolímpic complicat. Amb la derrota inicial contra Grècia i els Estats Units, la remuntada contra Canadà i trobar-se a Holanda al cara o creu, la mateixa selecció que us havia deixat fora de les finals de l’Europeu.

Vam començar malament, com has dit, i a poc a poc vam anar millorant en el joc. Amb partits de transició com Japó i Sud-àfrica, i contra els Estats Units, tot i perdre, ja es va jugar millor. Al partit contra Canadà tot i començar malament, vam demostrar ser un equip, remuntant. L’equip ja estava en dinàmica guanyadora i així ho vam demostrar contra Holanda.

A nivell personal t’has trobat molt bé a la piscina, acabant com a segona màxima golejadora de la selecció. Com ho has viscut?

Doncs realment tampoc no m’he vist tan bé. Ara tinc un altre paper a l’equip, sortint de titular i jo m’he trobat a gust però perquè l’equip també s’hi trobava. Quan l’equip no funcionava jo tampoc estava tan bé, i a l’inrevés.

Final Four de la Copa LEN a Mataró, fita històrica pel club. Com va la preparació?

Nosaltres (parlant per les tres jugadores que han estat al preolímpic) no hem pogut preparar res. Les altres que sí que s’han quedat aquí, durant les quatre setmanes d’aturada de competició nacional, han estat entrenant ben fort com si realment es tractés d’una nova pretemporada. Això sí, tàcticament encara no s’ha fet res. A més a més, aquest cap de setmana ja tenim partit de lliga i el següent cap de setmana Copa de la Reina, així que tampoc ens podem centrar molt exclusivament en la Final Four.

I finalment, pel que fa a la lliga, us veieu en condicions de donar la sorpresa i batre el Sabadell?

Sí, però com aquests últims anys. Hem de fer el partit de la nostra vida i esperar que elles fallin. Cada any tenim possibilitats, però el dia del partit tot ha de sortir rodó, perquè elles segueixen sent un equip superior.