Victòries de Nan Oliveras i Eva Wutti a la XV Triatló Ciutat de Mataró

Claudia Luna va ser 6a sent la millor mataronina i el dos equips del CN Mataró van pujar al podi en 3a posició

Triatló 2015

Diumenge passat es va celebrar la XV edició de la Triatló Ciutat de Mataró que organitza el Centre Natació Mataró i que va comptar amb la participació de 850 triatletes. Un cop més la prova era en la modalitat Sprint i va comptar amb la presència dels millors triatletes d’arreu de Catalunya i alguns de talla mundial.

En categoria masculina el guanyador de la prova va ser Nan Oliveras (0:55.21) del CE Where Is The Limit que va revalidar el títol aconseguit el 2014. Oliveras que fa tres setmanes va acabar 5è a la Copa d’Europa va entrar amb 9 segons d’avantatge sobre Jordi García del Fastriatlon que va ser segon (0:55.29). El podia el va completar Pau Castellvell del Fastriatlon que va entrar tercer a la meta (0:55.43).

En categoria femenina es va imposar la gran favorita, l’austríaca Eva Wutti (1:00.53), triatleta professional que ha guanyat dos cops l’Ironman de Barcelona i que té la 7a millor marca mundial de tots els temps en la distància ironman. Darrera seu a gairebé dos minuts més tard va entrar Laura Gómez del CN Sabadell que va ser segona (1:01.55), tercera va ser Anna Godoy del Lugo (1:01.57) que va arribar només dos segons més tard que la segona classificada. Esmentar que en aquesta edició hi va haver rècord de participació femenina amb 150 inscrites.

Eva Wutti guanya el premi Eserma Skoda

La triatleta austríaca Eva Wutti que va guanyar la prova en categoria femenina va ser el primer atleta en creuar la meta, i es va embutxacar el gran premi Eserma Skoda de 250 euros que era una de les novetats d’aquesta XV edició d ela Triatló Ciutat de Mataró.

Claudia Luna sisena

De l’actuació dels atletes mataronins hem de destacar el 6è lloc de Claudia Luna del CN Mataró (1:05.41), temps que li va valer per emportar-se la victòria en categoria júnior. Judit Zaragoza va acabar 19a (1:10.31), Joana Martínez 27a (1:13.01) i 3a en la categoria veterans 1, mentre que Regina Mola va acabar 34a (1:14:36) i 4a en categoria veterans.

Dani González 8è

En categoria masculina el millor atleta del CN Mataró va ser Dani González que va acabar 8è (0:57.23) i 5è en categoria sub-23 després d’anar durant bona part de la cursa entre el grup capdavanter. Destacar també el 14è lloc d’Alex Cortijo (0:58.47) que es va emportar la victòria en categoria júnior. Antoli Gauria va ser 27è (0:59.57), Guille Cortijo 33è (1:00.29) registre que li va valer per acabar segon el categoria cadet, Pablo López 76è (1:02.19), Adrià Parra 99è (1:03.31), Oriol Farré 102è (1:03.36).

Segon lloc de Toni Noè

I hem de fer una menció especial pel veterà atleta del CN Mataró Toni Noè que va acabar 110è (1:16.53) acabant en 2a posició en la categoria veterans 3. Un cop acabada la prova el Centre Natació Mataró li va entregar una placa commemorativa per la seva constància i entrega.

Triomf de Santi Pellejero en veterans 1

El mataroní Sant Pellejero del Calella que anys enrere havia guanyat aquesta prova defensant els colors del CN Mataró va acabar 17è (0:59.15), registre que la va valer per emportar-se la victòria en categoria veterans 1.

Altres atletes maresmencs

Per altra banda hem de destacar el 31è lloc d’Antonio Roldan (1:00.10) del Club Triatló Maresme. També van participar  Ivan Redondo del CA Laietània va acabar 179è (1:07.07). Martí Torrebella del Calella 188è (1:07.20), Pau Cail del Calella 201è (1:07.41), Marc Soler del Calella 212è =1:08.14), Oriol Delblanch CA Laietània 243è (1:08.58), Oscar Muñoz del CA Laietània 476è (1:17.24), Alfred Lieury del Calella 521è (1:19.42).

Dos podis per equips del CN Mataró

En la classificació per equips hem de destacar que tant el femení com el masculí del CN Mataró van pujar al podi, acabant tots dos equips en segona posició. En categoria masculina el guanyador de la prova va ser el Club Fasttriatlon, segon va acabar el Prat Triatló i tercer el CN Mataró. El Calella va acabar vuitè i el CA Laietània 48è.  En categoria femenina la victòria va ser pel Vic, en segona posició va quedar el Club Fasttriatlon i tercer el CN Mataró.