Clàudia Luna campiona d’Espanya de duatló

És el primer cop que un atleta del CN Mataró es proclama campió estatal en categoria absoluta i distància olímpica

Claudia Luna campiona estatal

El passat cap de setmana es va disputar a Sòria el Campionat d’Espanya de Duatló on l’atleta del Centre Natació Mataró, Clàudia Luna, es va proclamar campiona estatal absoluta, aconseguint d’aquesta manera el primer títol estatal absolut en distància olímpica de la història del club mataroní. La Clàudia que l’any anterior es va proclamar campiona d’Espanya júnior i que encara es troba en edat júnior, va renunciar a competir en la seva categoria d’edat per lluitar amb les millors i es va imposar per davant d’atletes internacionals com Sonia Bejarano.

L’atleta del CN Mataró va sortir forta i va comandar la prova durant els primers 5 km de cursa a peu seguida de Sonia Bejarano que era la seva ombra i que va esperar la seva oportunitat en el tram de bicicleta. Però aquí la Clàudia no es va arronsar i va aguantar el tipus per rematar la feina en els darrers 2,5 km de cursa a peu on es va mostrar intractable i va acabar guanyant la prova amb molta autoritat amb un temps d'1:05:35. Després d’aquest títol, Luna participarà amb la selecció espanyola en el pròxim Campionat d’Europa que se celebrarà a la localitat madrilenya d’Alcobendas i on la Clàudia és una de les favorites per emportar-se el títol en categoria júnior. Hem de recordar que l’any passat, la jove promesa del CN Mataró va acabar tercera en el Mundial júnior d’aquesta disciplina.

Vuitè lloc per equips del masculí

En categoria masculina absoluta el CN Mataró va presentar un equip format per quatre atletes, Dani González que va acabar 34è absolut i 9è sub-23 (1:00:59), José Luis Cano 38è (1:01:03), David Rovira 58è (1:01:45) i Marc Rovira 72è (1:03:31). El gran paper de tots quatre va fer que el CN Mataró acabés vuitè per equips.

Cinquè lloc del júnior masculí

Gran actuació dels júniors del CN Mataró que van acabar en 5a posició en la classificació per equips. Van formar l’equip: Alex Cortijo que va ser 13è (1:04:32), Oriol Farre 55è (1:09:26), Adrià Parra 57è (1:09:40) i Marc Díaz (1:14:16). En categoria cadet Guille Cortijo va acabar 33è (0:32:56) mentre que Albert Ruz va acabar 48è (0:33:50).

Equip Júnior CN Mataró

Bronze de Judit Zaragoza

A més a més, el CN Mataró va presentar a la cita quatre atletes que van competir en els seus respectius grups d’edat, l’actuació més destacada va ser el tercer lloc de Judit Zaragoza (1:13:14) en el grup d’edat 30-34, Joana Martínez es va quedar molt a prop del podi acabant 4a en el grup d’edat de 45-49. Santiago Abad va ser 6è (1:01:52) en el grup d’edat 40-44 i Oriol Gili 27è (1:02:35) en el grup d'edat 30-34.

Un cop més gran actuació de la secció de triatló del Centre Natació Mataró que va demostrar que es troba entre els millors equips de tot l’estat.