Tocant de peus a terra

Mataró, Molinos i Cirera s'han d'adaptar a una categoria de més nivell

Esports 2013/2019, opinio tot esport-tocant de peus a terra (edicio 1882)El diumenge passat es va disputar el tradicional Trofeu Iluro. En ell el CE Mataró es va enfrontar a un equip ja consolidat en la categoria de 1a Catalana a la qual l'equip groc-i-negre retorna aquesta temporada després del brillant ascens assolit en la passada.

Era una bona pedra de toc per poder calibrar les possibilitats de l'equip de Raul Monroy en la nova campanya. No va acabar de ser del tot positiu pel què fa al resultat, amb clara victòria de la Muntanyesa per 2 a 6. Tampoc ho va ser per les sensacions que va deixar l'equip... sobretot tenint en compte el bon criteri amb què s'ha fet la plantilla i la  il·lusió amb que s'afronta la temporada. La direcció tècnica ha aconseguit mantenir quasi tot el bloc de jugadors que van pujar i 15 jugadors continuaran defensant els colors groc-i-negres.

En aquest partit en faltaven uns quants d'ells, titulars la temporada passada, i de sortida l'onze inicial presentava moltes novetats, sobretot en la zona defensiva, que es va mostrar bastant feble. Però també jugadors consolidats van cometre moltes pèrdues de pilota al centre del camp, davant un equip molt més fort físicament i amb pressió alta. Driblatges que sortien bé la temporada passada no sortien, pilotes dividides que es guanyaven eren per a l'altre. I això segons en quina posició del camp pot ser vital en la decisió final d'un partit.

No hi ha dubte que hi ha qualitat per fer córrer ràpidament la pilota, però no és fàcil l'aclimatació a una nova categoria de nivell superior. Caldrà molta mentalització per fer les coses bé i poder acabar assolint la permanència que, tocant de peus a terra, sembla l'objectiu del CE Mataró. I més recordant l'última experiència de la temporada 2015-16 en la qual es va baixar a la primera de canvi. Aquella temporada a part del descens de  l'equip groc-i-negre de 1a a 2a, també es van produir els de l'AD La Llàntia i la UD Mataronesa de 2a a 3a, quan acabaven de pujar.

Ara Molinos i Cirera també estrenen un lloc a 2a Catalana i també hauran de fer aquesta complicada tasca d'adaptar-se a una nova categoria. A veure com els surt a tots tres...