La presència en categories estatals

En molts esports les categories catalanes tindrien alt nivell

Opinió 2017/2018, opinio tot esport-joventut handbol mataro (edicio 1809)

El passat cap de setmana un dels equips de la ciutat que competeix en categoria estatal, el femení del Joventut Handbol Mataró, va guanyar a Lleida –per cert en partit televisat en directe per "La Xarxa"–, i amb el triomf va assolir matemàticament la permanència en la categoria de Plata Estatal. També l'equip masculí del club ja frega la permanència a 1a Estatal, després de guanyar a Sant Cugat. I l'equip femení de voleibol del Vòlei Mataró va obtenir una victòria de prestigi davant l'equip IBSA Las Palmas, filial d'un dels millors equips espanyols, fent un pas important per consolidar-se també a 1a Estatal.

A part d'aquests, tenim els dos equips del CN Mataró de waterpolo  a la màxima categoria, els del Mataró Parc Boet i Mataró Feimat que juguen a Lliga EBA, l'equip masculí de tennis taula a la Divisió d'Honor Estatal, el Mis Ibérica CH Mataró en hoquei patins a la 1a Estatal i el Futsal Aliança Mataró a la 2a Divisió B de futbol sala.

Ara mateix sembla que dóna un cert prestigi això de jugar en aquestes categories. Però reporta molts beneficis? Per als equips de waterpolo significa poder jugar a Europa. Però és que les Divisions d'Honor no canviarien massa si fossin enterament catalanes. Ho són 16 dels 22 equips participants, i les primeres places estan copades pels equips d'aquí.

I en els altres esports citats, en els 8 grups on hi ha presència mataronina, dels 112 equips tenim que 89 són catalans i només 23 de fora, una cinquena part. I això el que suposa, en molts casos, és un increment molt substancial de les despeses d'arbitratges.
Vaja, que potser molta gent està preocupada pel que passaria amb el Barça si algun dia Catalunya fos independent. Però el que està clar és que els equips de la nostra ciutat no es veurien massa afectats per haver de jugar en categories catalanes. El nivell seria pràcticament el mateix.