L'esport és política

La Revista Fosbury de tardor se centra en aquesta relació

Ciutat 2017, portada fosbury #27Fa setmanes, en realitat mesos, que la política ho embolcalla tot. Per això, prevenint el que vindria, a la Revista Fosbury vam decidir dedicar el nostre número de tardor a la relació històrica entre l'esport i política. La nostra intenció inicial era titular el monogràfic "L'esport és política?" però no ens va quedar més remei que fer caure l'interrogant final i passar de pregunta a afirmació. Llegint la revista veureu que la història ho deixa del tot clar, però tampoc l'actualitat se'n queda enrere. Tenim episodis per a tots els gustos i colors, només aquesta setmana.

Comencem per la més inesperada: la polèmica generada pel fet que la nova samarreta de la selecció espanyola de futbol –inspirada en la del Mundial 1994– recordi per unes franges blaves i grogues la bandera republicana. Com era d'esperar, això no ha agradat gens a certs sectors, i ja es parla de la possibilitat que aquest nou disseny no s'arribi a fer servir.

Una mica més a prop, hem sabut de la decisió de la Federació Catalana d'Esquí de Muntanya, que ha decidit no participar més com a federació en les competicions de la Federació Espanyola. Està clar que la seva absència (Kilian Jornet inclòs) els deixaria fora dels Europeus i Mundials, però com explica el seleccionador català qui més hi perd és la federació espanyola, ja que de les 12 medalles als darrers mundials, 11 van ser de membres de la Federació Catalana.

Per acabar, situem un tercer punt al Palau Blaugrana on aquesta setmana s'hi han viscut escenes reivindicatives mai vistes fins ara. Va ser en forma de cinc minuts de silenci i cinc minuts de crits de "llibertat" en els partits de totes les seccions que hi juguen.   
Està clar que siguem del color que siguem, sempre hi ha espai per vincular esport i política a través de l'esport.

Podeu comprar la Revista Fosbury a les oficines del Tot Mataró o a www.fosbury.cat/paper