L’equip taronja de hockey se’ns fa gran

L’Iluro HC celebra el seu 25è aniversari anant de fases

Hoquei 2013/2015, iluro hokey club

El passat divendres dia 6 a Can Palauet va tenir lloc la presentació oficial del 25è Aniversari de l’Iluro Hockey Club, en un acte on es va apreciar la vitalitat d’un club modest, d’esport de veritat, de superació conjugada amb joc net, de formació de jugadors, però sobretot de persones, i dirigit per gent jove amb un model de gestió. I dintre d’un magnífic ambient social.

Fixeu-vos bé que és hockey, amb pronunciació anglesa. No diuen hoquei, com han de dir, menjant-se la “h”, els de l’OK Lliga sobre patins. I això fa que el seu organisme rector a Catalunya sigui la Federació Catalana de Hockey i en canvi l’altre és la d’Hoquei (amb apòstrof). Detalls lingüístics... Tant un com l’altre són esports arrelats a la nostra ciutat on sempre hi ha gent atenta a introduir qualsevol novetat amb empenta. Però primer va ser el hockey. L’any 1925 dintre de l’Iluro Sport Club, l’actual Club Esportiu Mataró, es va constituir una secció d’aquest esport tan anglès. Només va durar dos anys, però als anys quaranta es va tornar a intentar al Centre Natació Mataró, i després altre cop al club groc-i-negre. Però, en una postguerra molt dura, tampoc va resistir...

Fins que el 29 d’abril de 1991 es va fundar l’Iluro HC sota l’impuls d’un argentí, Mario Keudell, que era professor a Santa Anna i preparador d’aquest esport. Ell va ser el primer president d’un club que va començar jugant de blanc, després de lila, i que ha acabat jugant de taronja, pel fet que no hi ha cap altre equip català que porti aquest color.
I vint-i-cinc anys després, les noies de l’equip taronja són a la terra de la taronja, a València, per jugar la fase final d’ascens a 1a Divisió Estatal.
És un objectiu molt complicat, ja que de vuit equips només en pujarà un, però significa que el hockey mataroní comença a treure el cap entre els equips més destacats. O sigui que se’ns fa gran. Per molts anys!