L’Última festa en horari delictiu

La Lliga que atura el món es carrega la jornada esportiva

El Tot 2013, editorial tot esport-horari delictiu

La gent gran es queixa sovint que els joves surten de festa a hores inexplicables. Doncs igual o més inexplicable és l’hora que els “gurús de les televisions” han decidit que es disputi la “final” de la lliga. Perquè el Barça-Atlético que es juga aquest dissabte a les sis de la tarda és això: una final... i de les que se sol dir que “atura el món”.

Doncs res, aquest partit clau es col·loca a mitja tarda. No cal ser un geni per pensar que això ha provocat una reacció en cadena de clubs de tot el territori canviant els seus horaris, inclús dues vegades, ja que es preveia que el partit es jugués diumenge però com que depenia del fet que l’Espanyol se salvés, finalment es va poder deslligar de l’horari conjunt dels equips que es juguen el descens. Com més embolicat més els agrada.

Però, jo em pregunto: ¿Tant costava programar el partit el dissabte a les 21h o les 22h? Un horari que no molesti a ningú. L’horari del futbol amb majúscules. L’horari del futbol de Champions League. Doncs no, aquí decidim aturar el món a les sis de la tarda. A la mateixa hora que el món esportiu de base està jugant els seus partits, a l’hora que la gent està treballant a les botigues i comerços. Un nou despropòsit que ens demostra, un cop més, que mentre que a Europa les coses es fan amb un coneixement i resultat, a la lliga espanyola les coses se segueixen decidint amb criteris més que dubtosos. Suposem que l’horari deu tenir algun motiu, com que a l’Àsia no sigui de matinada i els milions de televisors del continent asiàtic estiguin apagats.

Començàvem parlant de festa per recordar que aquest diumenge serà l’última d’un equip mític que segurament acabarà revolucionat a final de temporada. Una última festa que ha de servir de comiat a mites com Puyol i Valdés (que no hi serà). Esperem que Leo Messi pagui una ronda i que aquesta festa pugui acabar amb un final feliç. Això sí, a les 19:45.