Ja en tenim un altre a dalt de tot

L’hoquei patins masculí va celebrar el seu cinquè ascens

  • Josep Gomà
  • Dijous, 08 Maig 2014 11:08

Hoquei 2013, foto editorial tot esport 1626 -  hoquei patins

L’hoquei sobre patins mataroní tenia unes quantes dates ben gravades al seu llibre d’or: 20 de març de 1966, 6 de maig de 1995, 8 d’abril 2001 i 7 de maig del 2006. En elles el seu equip, va aconseguir l’ascens a la màxima categoria d’aquest esport. L’any 1966 la festa va tenir lloc a Terrassa, quan l’Esport Ciclista Mataró va superar l’equip egarenc per 0-5, de la mà del tècnic Antoni Camps, amb José Lorente com a gran figura i acompanyat de Roura, Gamell, Roselló, Rodón, Comas, Serra i Alemany. En els altres tres, ja com Club Hoquei Mataró, la celebració es va viure a l’actual pavelló.

L’any 1995 amb una festa espectacular després de superar l’Arenys de Munt per 6-2. L’entrenador era Lluís Galbas i jugaven Ivan Agustí, Tibau, Calafell, Serraclara, Busquets, Melero, Balbas, Grau i Pou. La tercera va arribar derrotant el Cerdanyola per 9-2, amb Albert Pons d’entrenador i amb Roger Fernàndez, Garangou, Domínguez, Baucells, Andreu, Ojeda, Mestres, Castellsaguer, Gay i Larrea. A la quarta el rival va ser el Corunya, que va caure per 5-4. El tècnic era Ivan Sanz i jugaren Pere Anton Martínez, Jordi Bartrés, Puig, Rocasalbas, Navarro, Acuña, Arnau, Gonzàlez i Labiano.

Ara s’hi ha d’afegir el 3 de maig del 2014, ja que de la mà de Joan Carles Vadillo, i 5 anys després del darrer descens, va tornar a haver-hi festa al pavelló Jaume Parera, perquè, amb la victòria per 5-2 davant el Sant Cugat, l’hoquei sobre patins mataroní torna a pujar i podrà jugar per 17a temporada a la seva història a la màxima categoria estatal, a l’OK Lliga tal com se’n diu des de fa uns anys. A més ho farà amb l’afegitó que també l’equip femení del club estarà a l’elit estatal, equiparant-se amb el CN Mataró, que ho té tant en waterpolo com en tennis taula, i repetint un fet que per primera vegada havia assolit, a finals dels anys seixanta, la secció de bàsquet del Club Esportiu Mataró.
No és fàcil arribar a dalt “a parelles” i a la nostra ciutat ja en tenim tres entre els millors de l’estat.