El futur de l’esport a Mataró està assegurat

Cada vegada són més els nens i nenes que practiquen esport federat

  • Eloi Sivilla
  • Dijous, 28 Novembre 2013 13:06

Futbol CIrera

Potser una mica més tard de l’habitual, en aquestes darreres setmanes, diferents clubs esportius de Mataró han fet les presentacions oficials de tots els seus equips. Ja fa moltes setmanes va ser el torn el CE Mataró i del Joventut Handbol Mataró, després van anar els dos grans clubs de bàsquet de la ciutat, la UE Mataró i l’AE Boet Mataró i aquest cap de setmana serà el torn de la UD Cirera i del Futsal Aliança Mataró. Els cirerencs faran la presentació diumenge al migdia, mentre que els equips del Futsal Mataró desfilaran pel Pavelló Teresa Maria Roca dissabte al migdia a partir de les 13:15 hores.

Aquests actes de presentació de la temporada, que moltes vegades es fan llargs i avorrits, són una demostració de força dels clubs mataronins, tots volen mostrar tots els seus equips i el nombre de jugadors que, juntament amb pares, mares, germans i familiars formen la massa social de l’entitat. La massa social ha passat a ser el motor econòmic de qualsevol club. Fa anys, la majoria d’equips tenien com a gran objectiu i prioritat apostar pel primer equip i intentar portar-lo el més amunt possible. Però, per sort, aquella època ja ha passat i ara s’aposta per la base, perquè avui dia un club sense base és insostenible i més en els temps que corren. La crisi econòmica va fer recapacitar als clubs que veuen amb més bons ulls formar jugadors pel primer equip que portar-los de fora. El model Barça s’ha imposat, ara falta treballar bé amb la canalla i de ben segur que els èxits i les victòries no tardaran a arribar.

Ara mateix la tendència de la majoria d’equips de la ciutat és positiva, i any rere any cada cop són més els nens i nenes que practiquen esport federat. Sense cap mena de dubte aquesta és una gran notícia per a l’esport mataroní, ja que aquests joves són el futur de l’esport de casa nostra.