Moments d’angoixa, moments d’esperança

Els equips afronten la recta final de les seves competicions

Com cada any, quan arriba la primavera, la majoria d’esports d’equip enfilen la recta final de les seves competicions, i es reparteixen moments d’angoixa i d’esperança, en veure com s’escapen o s’apropen els objectius proposats a principi de temporada.

Un cas bastant problemàtic el trobem al món del bàsquet. I és, qui ho havia de dir, quan portaven tres jornades i encapçalaven la classificació de la Lliga EBA, que la Unió Esportiva Mataró es tornaria a trobar en una situació tan delicada com un any enrere havent de patir pel descens. Però després d’aquell brillant inici l’equip de Tito Sobrin només ha pogut sumar dues victòries en divuit partits i està en situació complicada per evitar el descens, tot i que el fet que només baixin dos equips i que els quedin tres partits a casa doni força esperances de salvació, albirant-se ja un partit dramàtic a la darrera jornada amb la visita al Palau Mora del Palma Playa, l’equip amb el que ara es comparteix la penúltima plaça. I fent-los costat en aquestes il·lusions trobem també l’equip femení de la Unió, que està a la cua amb només tres victòries però encara amb esperances de fugir del darrer lloc i evitar el descens directe, si el Tenerife ensopega i les noies mataronines obtenen alguna altra victòria.

Esperem que tant uns com les altres ho puguin aconseguir i en aquest tram final trobin l’alegria que fins ara no han pogut trobar durant tota la temporada.

També lluitant per no baixar d’una categoria assolida amb gran esforç tenim els dos equips que patrocina GrupClima Mataró, el d’hoquei sobre patins i el de voleibol femení. Els del Club Hoquei Mataró tenen un calendari no pas fàcil, però per sort de moment tenen un coixí de tres punts i el golaverage sobre l’Alcoi, primer equip en zona de descens, mentre que les de l’AE Boet gairebé amb tota seguretat hauran de jugar la promoció per mantenir la categoria, però sembla que amb moltes possibilitats de passar-la amb èxit.

I aquest any en zones altes, però també patint per assolir l’ascens, hi tenim els dos equips de l’handbol d’El Tot Mataró i el de futbol sala del Futsal, lluitant per una plaça a la primera estatal, el CE Mataró intentant ficar-se en zona de “play-off” i la UE Cerdanyola, ara mateix liderant la 1a Regional.Ben propera, abans de dos mesos, tindrem la solució per a totes aquestes incògnites... però abans s’haurà de patir molt!