Sergi Llongueras es penja l’or al Mundial de trial de la Xina

El jove d’Òrrius va quedar campió en la categoria de trial 26"

Sergi Llongueras

El ciclista Sergi Llongueras (Òrrius, 1996) va proclamar-se campió de Trial 26’’ en els mundials de ciclisme urbà disputats a Chengdu (la Xina) aquest novembre.

El jove d’Òrrius va liderar amb solvència la classificació en els tres primers sectors, però va punxar en el quart i els seus oponents van aconseguir retallar la diferència de punts. Tot i això, en la darrera secció Llongueras va complir amb una gran actuació que va donar-li una gran puntuació, proclamant-se campió. Amb 180 punts finals, Llongueras es va imposar al francès Nicolas Vallée (2n) per 20 punts, i al britànic Jack Carthy (3r), qui va ser penalitzat en l’última prova. Carthy havia estat campió mundial en tres ocasions consecutives.

Sense posar els peus a terra, els bikers han d’aconseguir superar un circuit d’obstacles en un temps màxim determinat.

Al gener, el biker d’Òrrius ja va ser nomenat millor ciclista català del 2018 per la Federació Catalana de Ciclisme. El guardó, el qual va recollir amb crosses perquè s’estava recuperant d’una lesió, reconeixia els èxits assolits durant l’any passat. La temporada passada, Llongueras va quedar 1r a la Copa Catalana, Campió de Catalunya, Campió d'Espanya, 3r a la Copa del Món i sots campió del món als Mundials de Chengdu.

Més enllà del trial, Llongueras compagina la seva carrera esportiva amb els estudis d’enginyeria mecànica que està cursant al Tecnocampus.