El Rem Mataró no pot aconseguir el doblet en llagut

L'equip femení, que havia guanyat la Lliga, va haver-se de conformar amb el segon lloc en el Campionat de Catalunya

El cap de setmana del 15 i 16 es va celebrar a la platja de Santa Cristina a Lloret de Mar el Campionat de Catalunya de Llagut, amb participació de 15 clubs d'arreu de Catalunya, i en el qual l'equip femení del Rem Capgrossos Mataró buscava el doblet, que finalment se li va escapar, havent-se de conformar amb el subcampionat.

180924Rem_SF

Tot i que els participants són els mateixos que competeixen regularment a la Lliga, aquesta prova es pot considerar especial pel format de la mateixa competició, amb eliminatòries i repesques, i on la sort també hi juga un paper molt important.

El Club de Rem Mataró hi va participar amb les seves quatre tripulacions de competició: absoluts femenins, absoluts masculins, veteranes femenines i veterans masculins.

El somni del doblet, estroncat a la final

Les sèniors es presentaven com les favorites de la jornada per guanyar el campionat. Després d'una temporada on van liderar còmodament la lliga des de les primeres regates, la sort no va acompanyar a les mataronines en la final, on des de la sortida van poder veure com Rem Badalona els va treure uns segons d'avantatge, que van mantenir-se durant tota la regata, aconseguint la victòria final i deixant a les de Mataró sense el doblet tan somiat.

La jornada de diumenge havia començat amb la repesca dels veterans, que van aconseguir classificar-se per la final A, on van aconseguir quedar en quarta posició en la classificació final.

180924Rem_VM

Les veteranes van fer una molt bona regata, guanyant la final B, i fent el tercer millor temps general.

180924Rem_VF

En el cas dels absoluts masculins, també en la final B, van liderar la regata durant els tres primers llargs; la remuntada que el Natació Badalona i el Nàutic Bétulo van fer en els darrers metres, però, els va portar al tercer lloc de la seva final, setè a la general.

180924Rem_SM

Balanç final de la temporada

Amb aquesta competició finalitza la temporada de rem de banc fix, on el Club de Mataró ha aconseguit les següents classificacions:
Absolut femení: Campiones de la Lliga catalana i Subcampiones de Catalunya
Veterà masculí: 4t lloc a la lliga i també 4t al campionat
Veterà femení: 4t lloc a la lliga, 5è al Campionat
Absolut masculí: 8è lloc a la lliga, 7è al campionat.

El pròxim dissabte se celebrarà la primera regata "Posidònia a Rem"

El proper dissabte dia 29 de setembre tindrà lloc a la Platja del Varador, entre les 10 i les 14 hores, la primera regata lúdica “POSIDONIA A REM”. Organitzada per Posidonia 2021 i el Club de Rem Mataró, la regata espera acollir a multitud de clubs de rem tot el litoral català que vindran a la capital del Maresme a viure una jornada on el rem en llagut català serà el protagonista.

El Club de Rem Mataró ja compta amb més de 150 socis, dels quals més de 70 formen part dels equips lúdics, els quals competiran a la regata amb tres tripulacions.

Posidonia 2021 és una iniciativa ambiental que té com a objectiu promoure la conservació i recuperació de la praderia de Posidonia i els fons marins de  l’àrea protegida Costes del Maresme.