Pàdel solidari amb la lluita contra el Pian

Rotary Club Mataró-Maresme organitza del 27 d'agost a l'1 de setembre un torneig que vol recaptar fons en la lluita del doctor Oriol Mitjà

El tennis mora padel

Els darrers dies d'agost se celebrarà a Mataró un torneig de pàdel diferent. Aquest esport, que guanya dia a dia en popularitat entre molts maresmencs, és l'eina que vol utilitzar Rotary Club Mataró-Maresme per poder recaptar fons solidaris en la lluita contra el Pian.

El Pian és una malaltia que causa úlceres greus i discapacitat en els nens. Les poblacions remotes que viuen en condicions poc higièniques són les més castigades per aquesta infecció. El Dr. Oriol Mitjà, d'Arenys de Munt, distingit amb el Premi Internacional Alfonso Comín, és un investigador en malalties infeccioses de ISGlobal i assessor de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), a Papua i Nova Guinea i ha aconseguit trobar una solució econòmica per erradicar el Pian: amb un antibiòtic genèric el preu del qual és inferior a 50 cèntims. 

El preu per persona és totalment popular, de només 25 euros

Des de Rotary Club s'han proposat augmentar la disposició econòmica per aquesta lluita, en la pretensió que aquesta malaltia arribi a ser la segona erradicada, després de la verola, en la història de la humanitat. 

Segona edició

La d'aquest agost serà la segona edició del Torneig de Pàdel Solidari Rotary/Pian després de l'edició del 2017 organitzada per l'equip femení del Club Tennis Mora de Sant Andreu de Llavaneres. En aquesta ocasió el torneig suma més clubs –i la llista pot anar a més en les pròximes setmanes– i compta amb el Club Tennis Mora, el Casino d'Argentona, el Club Tennis Barcelona de Teià i el Club Tennis Cabrils. 

El format del torneig és amistós i primarà el caràcter solidari. En aquest sentit el torneig acaba també amb un sopar que serveix per augmentar la recaptació final.

Club Tennis Cabrils

El Rotary Club, sempre amb vocació d'ajudar

Anca Bonca és la Presidenta d'aquest any del Rotary Club Mataró-Maresme, i, òbviament, una ferma defensora de la feina que fan els rotaris a tot el món. Explica que són “una organització internacional amb un milió de socis que fan feina voluntària”. A Mataró la tasca es concentra en actes que pretenen “ajudar”, segons explica i afegeix “tant a gent de fora, com és el cas de la lluita contra el Pian, com també gent de Mataró” com quan van col·laborar en el llibre de la Fundació Maresme. Donar suport a la tasca del Doctor Mitjà en la lluita per erradicar la malaltia concentra ara bona part dels esforços dels rotaris locals. Bonca recorda que a nivell internacional “la lluita contra la pòlio és un altre gran cavall de batalla d'una associació que sempre és el màxim de transparent”, explica.