Pol Tarrés bronze a l'europeu de Trial Bike

És el seu primer gran èxit a nivell internacional

Després dels bons resultats a la primera ronda de Copa del Món a Àustria fa dues setmanes, la selecció espanyola de trial formada per 14 esportistes es va desplaçar a la ciutat de Moudon (Suïssa) per disputar el Campionat d'Europa 2018. I entre ells hi va ser el maresmenc Pol Tarrés, que es va fer amb una sensacional medalla de bronze, que és la primera aconseguida per un pilot estatal en la categoria d'Elit 26 des del 2006, quan la va guanyar Dani Comas.

180723Trialbici_tarrésmedalla

En les semifinals del divendres en Pol Tarrés, que fa poc va quedar subcampió d'Espanya, no va començar amb bon peu i anava desè en la primera volta pel que estava fora de la final, on entraven els 8 millors. Però a la segona volta, Tarrés va afinar al màxim i va acabar amb només 3 peus i un total de 10 i es va classificar vuitèm, entrant pels pèls a la final.

180723Trialsin_Tarrésenacció

El dissabte a les 15 hores va començar la final d'Elit 26. La sortida va ser individual i cada 3 minuts, en ordre invers a la classificatòria, de manera que Tarrés va ser el primer a començar. Aquesta vegada Tarrés va començar amb un sensacional 0 a la zona 1. Després de no poder acabar les zones 2 i 3, a la 4a Tarrés va treure tot el seu potencial i va acabar amb 1 peu. A la zona 5 va penalitzar per temps, però Tarrés amb 16 punts va acabar la primera volta en la 4a posició. A la segona volta, Tarrés va corregir alguns dels errors que va cometre a la primera i va acabar amb 13 punts i un total de 29. Tarrés va acabar el primer i va quedar a l'espera dels altres pilots. I només dos el van poder superar i es va fer amb el tercer lloc i el bronze europeu. Fins i tot va acabar per davant del francès Vincent Hermance (3 vegades campió del món) que va poder empatar amb Tarrés a 29 punts, però Tarrés es va dur la medalla ja que va acabar més zones que el francès. Els altres dos representants espanyols, Sergi Llongueras, campió d'Espanya, i Abel Mustieles van acabar 7è i 8è.

En acabar la competició en Pol Tarrés va declarar que estava molt content, perquè era la primera vegada que pujava a un podi de la màxima categoria en una competició internacional.