Tres ors (Bach, Lloret i Dvorak) i un bronze (Amaranta) per tancar els Jocs Mediterranis

La representació mataronina acaba amb 6 medalles que fan pujar el total històric dels jocs fins a les 31

Sensacional la darrera jornada dels Jocs Mediterranis de la representants de la nostra ciutat, amb tres medalles d'or i una de bronze, que s'afegeixen a una altra de bronze i una de plata dels dies anteriors. D'aquesta manera ja són 31 les medalles dels Jocs Mediterranis que han vingut cap a la nostra ciutat al llarg de la història d'aquests jocs que, malauradament, han arribat al coneixement de molta gent més per algunes desgavells organitzatius en aquesta edició tarragonina, més que pels èxits, que n'hi ha hagut, de les nostres representants.

I aquests èxits, per molt que se'l pugui voler treure valor, en tenen bastant, en ser aconseguits en una competició on hi ha països de gran tradició esportiva com Itàlia, França, Grècia o els països de l'ex-Iugoslàvia.

Or del waterpolo femení estatal

Marta Bach i Helena Lloret, les dues waterpolistes de La Sirena CN Mataró, s'han fet amb la primera medalla d'or del waterpolo en la primera presència en aquests Jocs d'aquest esport en el vessant femení. Ha estat després d'una brillant victòria per 9-8 davant la potent selecció italiana, en un partit que ha estat sempre dominat per la selecció espanyola. Al descans el marcador era de 4-2, i ja dins del tercer quart un gol de Marta Bach en la boia ha fet pujar la diferència als tres gols (6-3). Després encara ha pujat als quatre (8-4) i això ha servit per poder resistir la reacció italiana en el tram final del partit.

180630Wa_orMediterrani

Or de Gàlia per equips

Gàlia Dvorak, la palista del Grand Quevilly i del CN Mataró, ha aconseguit la medalla d'or en la competició per equips de tennis taula, afegint aquesta medalla a la de bronze individual i sumant-ne ja tres en la seva collita particular en els Jocs Mediterranis.
De bon matí Espanya ha superat Itàlia per 3-0 en els quarts de final, amb triomf de Gàlia sobre Piccolin (3-0) i del doble (junt amb Maria Xiao) per 3-0 sobre Colantoni / Piccolin.
En la semifinal Espanya ha guanyat per 3-1 a França, amb victòria de Gàlia sobre Loeuillete per 3-0, i derrota en el doble per 1-3 davant Gasnier /Zarif.

180702TT_Galiamedalla

I finalment en la final Espanya ha guanyat també per 3-0 a Turquia, amb victòria de la Gàlia sobre Altinkaya per 3-2 i en el doble sobre Ozkaya/ Yilmaz per 3-0. I així Gàlia Dvorak s'ha pogut penjar el seu primer or mediterrani.

Bronze d'Amaranta en vòlei platja

Finalment la jornada s'ha completat amb la medalla de bronze per Amaranta Fernàndez. De bon matí la mataronina, fent parella amb Ángela Lobato, han perdut davant l'altra parella espanyola formada per Belén Carro i Paula Soria després d'un partit vibrant, resolt en el desempat per 13-15, després d'haver guanyar el primer set per 23-21 i haver perdut el segon per 15-21.

180603VP_Medalla

El partit pel tercer lloc no s'ha jugat per lesió d'una jugadora de la parella italiana i Amaranta s'ha pogut penjar el bronze sense jugar.