El Rugby Club Mataró puja a la Divisió d'Honor Catalana

Va assolir l'ascens el passat dissabte després d'una gran fase prèvia

Aquest dissabte passat el Rugby Club Mataró, després d’una gran fase prèvia de classificació, ha aconseguit l’ascens a Divisió d’Honor Catalana.

Els mataronins necessitaven guanyar amb bonus ofensiu per aconseguir el preuat ascens (realitzar 3 assajos més que el rival). El partit es va disputar al camp de la Foixarda, a Barcelona, contra l’altre equip fort de la lligueta, el Gòtics R.C., un equip amb molt de pes a la seva davantera i un joc molt dur a les fases estàtiques. Una ensopegada al primer partit de la fase prèvia va propiciar que els dos equips arribessin molt ajustats de punts a la jornada final.

171128Ru_GothicsRCM

El partit no va ser fàcil, i des de el primer minut uns i altres van sortir a conquistar el camp rival. Fent valdre el joc ràpid de mans que ha caracteritzat als del Maresme, al minut cinc de joc arribava el primer assaig en una jugada combinativa acabada a la banda. Els locals van respondre també amb un assaig cinc minuts després, però va ser un miratge, perquè el Mataró va dominar la resta de la primera part fent volar l'oval d'un costat a l'altre. A les acaballes de la primera part, una gran jugada de força dels visitants els donava per primer cop els tres assajos d'avantatge, cosa que els classificava virtualment per l'ascens. Així i tot, a la represa, els de la capital catalana tornaven a posar punts al marcador, esvaint les aspiracions maresmenques. Intercanvi d'assajos i joc endurit. A deu minuts del final, encara sense la diferència necessària per aconseguir el bonus ofensiu, un home ràpid del Mataró es va escapar entre la defensa, va donar l'avantatge necessari, amb el marcador final de 17-39, i obtenir així el pas definitiu per pujar a Divisió d'Honor Catalana.

La classificació final del grup C de la prèvia, a falta d'un partit entre equips sense opcions, és aquesta: RUGBY CLUB MATARÓ 21, Gòtics RC 20, Reus 10, BUC "C" 7, Terrassa "B" 0, Anoia -1.

A l'espera que comenci el nou repte, el Rugbi Club Mataró espera donar un pas endavant i que s'apunti més gent per afrontar la nova categoria amb garanties.