Dos podis per al Rem Capgrossos Mataró al Campionat de Catalunya

Les veteranes van obtenir el títol i les sèniors el segon lloc

El passat cap de setmana del 23 i 24 de setembre es va celebrar a la localitat de Cambrils el Campionat de Catalunya de Llagut Català. Aquesta va ser l’última cita de la temporada competitiva de rem en Banc Fix, amb la presència de quatre tripulacions del Rem Capgrossos Mataró, i amb dues d’elles, les femenines, pujant al podi català.

170926Rem_Veteranesaixecantrems

L’equip veterà masculí va fer la feina ràpid classificant-se per les semifinals de diumenge de la seva categoria a la primera eliminatòria disputada el dissabte. En una regata semifinal molt solvent la tripulació veterana es va classificar per la final A de la seva categoria complint així les expectatives marcades. Durant una final molt ajustada amb la tripulació d’Arenys en la disputa per la tercera posició, l’equip mataroní va acabar finalment a la quarta posició només un segon per darrere dels d’Arenys. D’aquesta manera l’equip tanca la temporada com a quart de Catalunya al campionat i sisè a la Lliga.

La tripulació sènior masculina arribava a la cita amb l’ànim de seguir amb la tendència ascendent. Un sorteig desfavorable en les eliminatòries va fer que, perdent la seva eliminatòria, haguessin de remar la repesca de la seva categoria. Aquesta repesca va ser dominada en tot moment pels mataronins, fet que els va donar ànims per afrontar la jornada següent. Durant la competició de diumenge, en una semifinal molt complicada els sèniors masculins es van classificar per la final B de la categoria regata en què van acabar en una molt merescuda segona posició. Amb aquest resultat els nois acabaven el campionat com a sisens de Catalunya.

170926Rem_Sèniorspodi
 

Les sèniors femenines per la seva banda, arribaven amb la tercera posició a la Lliga en ment i amb ganes de donar un cop d’efecte a la categoria. A les eliminatòries de dissabte malgrat tocar-los remar amb Santa Cristina, les rivals a batre aquest any, les capgrosses no es van arronsar i van aconseguir guanyar la regata aconseguint classificar-se directament per la final A de diumenge. En una final A que va tornar a afrontar les mataronines amb les de Santa Cristina i amb un frec a frec entre les dues tripulacions molt emocionant finalment va acabar guanyant la tripulació de Lloret a només tres segons de les capgrosses. D’aquesta manera les sèniors acaben la temporada com a subcampiones de Catalunya i una tercera posició a la lliga.

170926Rem_Veteranespodi

Finalment les veteranes femenines arribaven a la cita amb un objectiu clar: ser Campiones de Catalunya. En la línia de les tripulacions veterana masculina i sènior fèmina es van classificar directament per la jornada de diumenge després de l’eliminatòria de dissabte. Amb una semifinal molt solvent les veteranes es van classificar per la final A de la seva categoria on s’enfrontarien a la tripulació guanyadora de la Lliga: Cambrils. En una final emocionantíssima les veteranes mataronines van guanyar a les de Cambrils convertint-se així en Campiones de Catalunya i tancant una temporada rodona per les veteranes.