Acaba la Lliga de llagut amb dos podis per al Rem Capgrossos Mataró

Han estat per a les tripulacions de sèniors i veteranes femenines

El passat diumenge dia 18 de setembre es va celebrar a la cala de Santa Cristina de Lloret de Mar l’última regata de la Lliga Catalana de Llagut 2017. El Club Rem Capgrossos de Mataró hi participà amb les seves quatre tripulacions competitives: veterà masculí i femení i sènior masculí i femení. Els dos equips femenins arribaven a la cita amb l’aspiració de pujar al podi de la Lliga i els masculins en millorar resultats respecte l’última regata i encarar amb motivació el Campionat de Catalunya que se celebrarà el proper cap de setmana.

170918RempodisLliga

L’equip veterà masculí obria la jornada amb la seva prova cronometrada. L’equip va realitzar una prova molt sòlida classificant-se per a la final A amb marge respecte el cinquè classificat. En la seva mànega van quedar, finalment, en quarta posició tot i fent un bon paper durant aquesta. Així doncs, l’equip veterà masculí acabava la Lliga 2017 en sisena posició. Una molt bona posició tenint en compte els molts canvis que ha realitzat durant el transcurs d’aquesta temporada.

Pel que fa a les veteranes femenines arribaven a la cita ocupant la segona posició de la general amb dos punts de marge respecte es terceres, Xino-Xano de Deltebre. En una molt bona cronometrada es van classificar per la final A sense problemes quedant en segona posició. Lloc que van repetir només superades per la tripulació de Cambrils i superant a l’equip, precisament, de Xino-Xano. Amb aquest tan bon resultat, doncs, les veteranes tancaven una gran Lliga pujant al segon graó del podi. Ara afronten el Campionat de Catalunya amb moltes ganes i amb clares aspiracions de repetir i millorar l’èxit en la Lliga.

L’altre equip aspirant a pujar al podi era l’equip sènior femení. Arribava a la cita en tercera posició i molt sòlida però amb poques opcions de pujar a la segona. Amb una bona cronometrada aconseguiren classificar-se per la final A sense problemes. En una final molt lluitada per les capgrosses que, en no jugar-s’hi la posició a la general, van arriscar durant tota la regata fet que els va fer saltar-se l’última boia de la final. Així doncs van acabar la regata en quarta posició, però acabant en la tercera posició de la general. Les noies, doncs, també encaren el Campionat de Catalunya ocupant la zona alta de la classificació i sent, també, clares aspirants a pujar al podi.

Finalment, l’equip sènior masculí arribava a la cita aspirant a seguir la seva tendència ascendent. Així ho van demostrar en la prova cronometrada on es van classificar amb marge per la final B. Malgrat això les regates de la categoria Sènior Masculí es van cancel·lar totes per mala mar al final de la jornada, fet que no va permetre a la tripulació de Rem Capgrossos realitzar la seva final. La decisió de la federació va ser mantenir els resultats de la regata anterior fet que va permetre a la tripulació mataronina acabar en onzena posició de la general. Un gran resultat per als nois que arribaran al Campionat amb la moral alta ja que el format els pot beneficiar per arribar lluny a la competició.

D’aquesta manera es tancava la Lliga 2017. La pròxima i última cita de la temporada serà la setmana vinent a la localitat de Cambrils on se celebrarà el Campionat de Catalunya.