Fa 25 anys de l'ascens del CN Mataró a la Divisió d'Honor de waterpolo

Encetem una secció d'efemèrides esportives

Avui encetem aquesta nova secció, que serà mensual, on destaquem un gran ascens del waterpolo mataroní i hi afegim altres efemèrides, més o menys importants o curioses, que durant el mes de gener compleixen un nombre d'anys "rodons", dels que s'acostumen a celebrar.

FA 25 ANYS

El dia 4 de gener de 1992 l'equip masculí de waterpolo del Centre Natació Mataró va obtenir el títol de la sèrie A-2, pujant a la màxima categoria del waterpolo estatal, després de derrotar per 21-14 el CN Sant Andreu. Uns dies abans ja havia assolit l'ascens guanyant a la piscina de l'Isla de Madrid (11-14), i molts aficionats, per celebrar l'ascens, van anar a la Piscina Municipal, on l'equip jugava els partits de competició oficial.

Feia ja 32 anys que l'equip del Centre Natació Mataró havia aconseguit el tercer lloc al Campionat d'Espanya de 1a categoria que s'havia disputat a Sabadell, quan encara no existia una lliga estatal, que va començar la temporada 65-66. Uns anys més tard, el 1986, es va aconseguir per primera vegada pujar a la Divisió d'Honor Estatal, però el CN Mataró només va resistir-hi una temporada. S'hi va tornar a pujar l'any 1988, però el pas també va ser efímer, i es va baixar de seguida.

Fins que, com hem dit, a principis de l'any 1992 es va aconseguir un ascens que ha estat l'últim, ja que l'equip des d'aquell moment s'ha mantingut sempre entre els millors.

170110Wa_EquipCNM1992

El Centre Natació Mataró va encapçalar la classificació amb 32 punts (15 partits guanyats, 2 empats i 1 sol perdut), per davant de l'Ondarreta de Madrid, Sant Andreu, Sant Feliu, L'Hospitalet, Boadilla de Madrid, Martiànez de Tenerife, Isla de Madrid, La Latina de Madrid i Martorell.

Amb Joan Masriera d'entrenador, formaven l'equip Francesc Palomino, Carles Claveria, Mario Duro, Arnau Flaqué, Dani Fernàndez, Raul Fernàndez, David Cambray, Juanjo Jiménez, Vicenç Tarrés, Toni Palomino, Jordi Àlvarez, Carlos Garcia, Miquel Alonso, Sígfrid Plana, Jordi Fàbregas i el croat Marinco Roje, que fou el primer jugador estranger a les files del Centre.

FA 10 ANYS

Molina
El 14 de gener del 2007, en partit de la 3a Divisió de futbol el CE Mataró va remuntar, amb gols de Víctor Durán i Joan Molina, per superar el Sabadell, que era el líder, i guanyar per 2-1.
Va jugar per part groc-i-negre: Miguel Ángel, Lluís Sauras, Victor Durán, Kiku Rimblas, Sergio Navarro, Altuna, Cebri, Carlitos, Joan Molina, Uri Martín, Callicó.

Jordi Fernandez (foto històrica)El dia abans, 13 de gener del 2007, en un partit de la màxima categoria de waterpolo, jugat a la Piscina Municipal entre el Centre Natació Mataró i el Sant Andreu (curiosament el mateix rival de 15 anys enrere), es va viure un episodi curiós. El partit es va suspendre amb 17-14 al marcador, per picabaralles i agressions. El comitè després va donar per vàlid el resultat sancionant tres jugadors andreuencs i un  mataroní.
Van jugar: Jordi Fernàndez, Àlex Codina, Fram Sànchez, Kadar Kalman, Andrei Iosep, Balasz Sziranyi, Pei Garcia, Kiku Garcia, Víctor Flores, Jordi Garcia, Adso Fernàndez, Pau Cardenal i Mario Lloret.

FA 50 ANYS

Josep Mora, president de la secció de bàsquet del Club Esportiu Mataró, havia estat el gran impulsor de les obres del Palau Municipal d'Esports que acabaria portant el seu nom. L'equip, sota la direcció tècnica d'Antoni Serra estava a un altíssim nivell estatal i la temporada anterior havia acabat en tercer lloc de la Liga Nacional, que era la màxima a nivell estatal.

Els partits, degut a les obres del Palau, es jugaven a la pista coberta de la "pelousse" del Velòdrom, i allà el diumenge 8 de gener del 1967, a les 16 hores, l'equip del Mataró Molfort's va guanyar el FC Barcelona per 65-61. L'equip local va dominar clarament el partit a la primera part (42-32 al descans), però una forta lesió d'Auladell va complicar les coses, ja que l'equip també patia la baixa d'un puntal com era Ramon. Van jugar: Martínez (22), Ferrer (6), Burillo (27), Masset (6), Auladell (2), Fité (2), Torruella, Gudayol i Coma.

FA 75 ANYS

El mes de gener de 1942 comença un campionat de la modalitat de billar anomenada Chapó, entre els tres clubs de Mataró (Club Billar Mataró, Sport i Educación y Descanso) amb la participació de més de 40 jugadors.

FA 100 ANYS

El mes de gener del 1917 es constitueix una nova junta de l'Iluro Sport Club i Jaime Baladia és el nou president.
La seva principal gestió va consistir en traslladar el club des del camp "del Tiro" al del Foment Mataronés que fins aquell moment havia ocupat el desaparegut C.F.Mataró.
Havia estat vicepresident del FC Barcelona i això va fer que el club blaugrana vingués a Mataró diverses vegades amb el seu primer equip.