Subcampionat català per al femení de Rem Capgrossos

Tanquen una gran temporada després d'haver guanyat la Lliga

Aquest passat cap de setmana a Deltebre es va celebrar el Campionat de Catalunya de rem. Amb aquesta competició es tancava la temporada 2016 de rem amb banc fix i allà l'equip femení del Rem Capgrossos Mataró va obtenir un subcampionat per afegir al títol de la Lliga de Llagut assolit recentment.

160919Remequip

El campionat es caracteritza pel format amb regates repartides entre eliminatòries, repesques, semifinals i finals concentrades en dos dies que el fa més emocionant i intens per a les tripulacions participants. Per primera vegada Rem Capgrossos hi va participar amb les seves quatre tripulacions competitives: veterans masculins i femenins i sèniors masculins i femenins.

La jornada de dissabte

Durant la jornada de dissabte en què es van disputar les classificatòries per a les finals i semifinals de diumenge les dues tripulacions veteranes i la sènior fèmina es van classificar entre els primers de les seves respectives categories. L’equip sènior femení va aconseguir la classificació directa a la final A de la seva categoria guanyant amb solvència la seva eliminatòria. L’altra cara de la moneda va ser l’equip sènior masculí que no va aconseguir passar a les semifinals de diumenge malgrat disputar les repesques.

160919Rem2

Les finals de diumenge amb subcampionat per a l'equip sènior femení

La jornada de diumenge la va encetar l’equip veterà femení amb la semifinal de la categoria que es va quedar a tan sols tres segons de la final A de la categoria. Amb la segona posició aconseguida a la final B l’equip va tancar la seva participació en el campionat en sisena posició.

Els següents a participar van ser els de l'equip veterà masculí que en una final A molt disputada amb l’equip Natació Badalona es va quedar a tan sols 44 centèsimes de les posicions de podi.

Finalment l’equip femení, en una final A calcada a l’última regata de la Lliga que les tornava a enfrontar a Rem Santa Cristina, aquest cop s’endugué la victòria l’equip selvatà que va fer una regata impol·luta. D’aquesta manera les vogadores mataronines es van quedar amb el subcampionat i, tancant el podi, l’equip del Club Nàutic Premià. Així l’equip femení tanca una gran temporada amb el títol de Lliga i el subcampionat de Catalunya al sarró.

Fer una especial menció al timoner Juan Manuel Cabrera, que ha dut el timó de l’equip sènior femení durant els últims anys. Enguany deixa l’equip, per un lapse d’un any, amb un palmarès històric al club. Amb les noies de l’equip ha aconseguit pujar al tercer, segon i primer graó del podi en les Lligues 2014, 2015 i 2016 respectivament, i ha estat campió i subcampió del Campionat de Catalunya 2015 i 2016 per aquest ordre. Des del Club i en especial des del seu equip, li volen agrair tota la seva dedicació i esforç.