Marta Bach i Roser Tarragó millors esportistes de Mataró del 2012

Les primeres medalles olímpiques de la nostra ciutat mereixen el complement d'aquest guardó i l'han rebut a la Nit de l'Esport 2013

La "Nit de l'Esport" s'ha celebrat per tercera vegada al Teatre Monumental. Com és ben sabut aquesta celebració serveix, des de l'any 1955 en que es va celebrar la primera edició a partir d'una idea de Josep Gomà i Carol, per premiar els més destacats esportistes de la nostra ciutat, tant a nivell individual, com d'equips i també per reconèixer els mèrits d'altres persones, siguin entrenadors, directius, patrocinadors o periodistes, vinculats al món de l'esport a casa nostra.

El moment més esperat de la Nit de l'Esport és el de conèixer el nom del millor esportista de la ciutat de l'any anterior. En aquella primera ocasió va ser el jugador internacional de bàsquet Jordi Bonareu. Després van ser premiats esportistes de molt diversos esports, fins l'any passat en que va ser proclamada la jugadora de waterpolo Roser Tarragó. Aquest any el guardó de "Millor Esportista de Mataró de l'any 2012" possiblement era un dels més cantats de la història, i és que a la nostra ciutat mai havien vingut medalles olímpiques, i per tant les dues waterpolistes que ho han aconseguit, Marta Bach i Roser Tarragó, totes dues encara en edat juvenil, bé es mereixen compartir aquest guardó, que han pogut recollir al final de la festa.

 

La gala de la Nit de l'Esport 2012 ha començat amb un espectacle de dansa titulat "La línia de la vida" a càrrec del Centre de Dansa Vincles" i ha estat conduïda pel periodista Quim Robert.Després d'unes imatges en que s'ha recordat la participació dels olímpics mataronins, ha fet un parlament el regidor d'esports Pere Galvany, i tot seguit ha parlat Daniel Lara, coordinador del Servei d'Esports de la Diputació de Barcelona.

Després  s'ha passat al repartiment dels premis, començant pels atorgats als Centres d'Ensenyament i han rebut guardons per la tasca de promoció en els Jocs Escolars: el CEIP Vista Alegre en esports individuals en primària, el Sol Ixent en esports d'equip en primària, el IES Thos i Codina en esports individuals en secundària, el Miquel Biada en esports d'equip en secundària. L'IES Pla d'en Boet ha rebut el premi a l'escola amb un increment més alt de participació en els Jocs Escolars.El GEM ha rebut el premi per la millor classificació en fase superiors pel seu equip femení de voleibol que va quedar campió de la fase de sector i van ser semifinalista territorial.

Després ja s'ha passat pròpiament als premis atorgats pel jurat qualificador, que ha anat proclamant la periodista Anna Gual, que per cert era la primera portaveu femenina de la història de la Nit de l'Esport.

Tasca arbitral a Montserrat Gudayol, àrbitre de natació, sincronitzada i auxiliar de waterpolo des del 1975 i retirada l'any 2011.

Millor tècnic a Quique Spa, entrenador del primer equip del Platges de Mataró de l'AE Centre Catòlic, que va ser proclamat el millor tècnic dels equips catalans.

Tasca periodística "Memorial Josep Gomà i Carol" a Pere Gelada, periodista d'El Nou Esportiu i d'el Punt Avui.

Després han rebut reconeixements els dos equips que l'any passat van pujar a categoria estatal, que han rebut l'equip del Centre Natació Mataró femení de natació pel seu ascens a la Divisió d'Honor i al de tennis taula masculí del mateix club pel seu ascens a la Superdivisió masculina.

I tot seguit ja s'han passat a premiar els millors en categoria individual que han estat aquests:

Infantil masculí: 1.- Aleñà, Carles / Mola, Jordi / Moré, Dani (futbol, FC Barcelona)2.- Gonzàlez, Mario (tir, Tir Esportiu Mataró)3.- Chaves, David (natació, CN Mataró)Infantil femení: 1.- Palà, Emma (atletisme, GA Lluïsos) 2.- Cejudo, Berta (bàsquet, UE Mataró)3.- Ribas, Meritxell/ Vàzquez, Cristina (futbol sala, Futsal)4.- Reboredo, Irene (atletisme, GA Lluïsos)5.- Vigara, Lídia (natació sincro, CN Granollers)Cadet masculí: 1.- Merelo, Marc (atletisme, CA Laietània)2.- Cantó, Pol (natació, CN Mataró)3.- Herrero, Oriol (atletisme, CA Laietània)4.- Monsech, Arnau (atletisme, GA Lluïsos)5.- Penedès, Martí (natació, CN Mataró)Cadet femení: 1.- Flores, Laia (bàsquet, UE Mataró)2.- Triola, Berta (natació, CN Mataró)3.- Brillas, Jèssica (triatló, CN Mataró)4.- Ferreres, Berta/ Luboslalova, Emilia (natació sincro, CN Kallípolis)5.- Catà, Cèlia (futbol sala, CFS Arenys Munt) Juvenil masculí:1.- Peral, Xavier (tennis taula, CN Mataró)2.- García, Víctor (atletisme, GA Lluïsos)3.- Samsó, Pol (triatló, CN Mataró)4.- Ros, Francesc (natació, CN Mataró)5.- Ramos, Yordi Jason (tennis taula, CN Mataró)Juvenil femení: 1.- Bach, Marta/ Tarragó, Roser (waterpolo, CN Mataró)2.- Pujol, Ariadna (bàsquet, UE Mataró) 3.- León, Andrea (atletisme, CA Laietània)4.- Muñoz, Ona (handbol, Joventut Mataró i Castelldefels)5.- Llisterri, Mar (waterpolo, CN Mataró)Sènior masculí: 1.- Gómez, Javier (gimnàstica, CG Mataró)2.- Ramos, Albert (tennis, RCT Barcelona)3.- Chacón, Juanma (muay thai)4.- Ruiz, Hèctor (natació, CN Mataró)5.- Morillas, Fernando (natació, CN Mataró)Sènior femení: 1.- Dvorak, Gàlia (tennis taula, CN Mataró)2.- Gonzàlez, Mari Carmen (atletisme, CA Laietània)3.- Torné, Natàlia (natació, CN Mataró)4.- Campos, Viena (atletisme, FC Barcelona)5.- Noriega, Mayalen (triatló, CN Mataró)Després s'ha premiat els millors equips: Equips infantil1.- AECC UE Mataró femení (bàsquet)Futsal Mataró femení (futbol sala)

Iluro Hoquei Club (hockey herba)Equips cadets1.- Centre Natació Mataró masculí (waterpolo)Iluro Hoquei Club (hockey herba)Joventut Handbol Mataró masculí (handbol)Equips juvenils1.- AECC UE Mataró femení (bàsquet)CE Mataró EF masculí (futbol)Centre Natació Mataró masculí (tennis taula)Equips sèniors1.- Centre Natació Mataró masculí (waterpolo)Centre Natació Mataró femení (triatló)Centre Natació Mataró femení (waterpolo)Tot seguit s'han concedit els següents reconeixements:Premi a la promoció de l'esport: Mataró Parc.

Menció especial al Club Joventut Handbol Mataró pel seu 50è aniversari.

Premi a la tasca directiva a Josep Joan Rivera, per la seva llarga tasca al front de Juventus AC.

Mencions especials a Mayalen Noriega per la seva medalla de plata als Jocs Paralímpics de Londres fent de guia d'uns ciclista invident, i també a Jesús Collado, nedador del CN Mataró per la seva participació als mateixos Jocs quedant 5è en 400 m lliures i en 100 m papallona.

El darrer premi ha estat, com ja hem dit, el del millor esportista de la ciutat que van rebre les waterpolistes Marta Bach i Roser Tarragó, o Roser Tarragó i Marta Bach, com es vulgui, i que han recollit de mans d'Ivan Tibau, Secretari General d'Esports de la Generalitat de Catalunya i de Joan Mora, alcalde de la ciutat.

Després del lliurament primer ha pres la paraula Ivan Tibau i després ho ha fet l'alcalde de Mataró, Joan Mora, que ha parlat de l'orgull que vam sentir tots els mataronins en veure com les dues waterpolistes lluitaven per l'or olímpic i ressaltant la importància que té la voluntat per assolir un repte. Ha incidit en l'esforç que fa l'Ajuntament en uns moments econòmics difícils i ha encoratjat a tots els esportistes a continuar lluitant per assolir els reptes marcats i d'aquesta manera s'ha tancat una vetllada en la qual un any més els esportistes, dirigents i simpatitzants de l'esport de la nostra ciutat han compartit unes hores i han premiat els seus esportistes més destacats. Fins l'any que ve!