Oriol Feliu: "Aquest títol europeu ens donarà molta confiança de cara a la lliga"

Parlem amb el tècnic del femení del Club Hoquei Mataró

Oriol Feliu

Després del títol d'Europa sub 17 aconseguit pel CH Mataró, parlem amb l'entrenador de l'equip Oriol Feliu.

Aquest èxit europeu us ajudarà a la lliga després d'un inici de campionat complicat d'Ok Lliga Femenina?

Nosaltres vam viatjar a Mieres amb l'objectiu de fer un stage de pretemporada del primer equip, tot i que hi havia tres jugadores que per edat no podien competir, i venien tres jugadores més de la base. I al final tornem amb aquest títol europeu que ens donarà molta confiança de cara a l'any vinent.

Per què creus que us està costant més aquest any a la lliga?

Jo crec que la lliga aquest any és molt més forta que l’any passat, els equips s’han reforçat molt bé i costa més guanyar els partits. A més aquest és el nostre segon any a la lliga i els equips ens coneixen bé, ja no som una sorpresa i això fa que els rivals preparin bé els partits i que sigui més complicat. A més a més, la sort que vam tenir l’any passat tampoc l’estem tenint aquest any. La temporada passada molts partits d’aquests de cara i creu van caure cap al nostre costat i aquest any no. Tot i això crec que estem ben col·locats a la classificació, no estem despenjats avall i crec que ara, després de festes, l’equip anirà cap a dalt.

Un cop més es demostra que el vostre és un projecte a llarg termini i que apunta alt, oi?

"Està clar que si ara fa tres anys, quan vam començar, ja ho vam dir, i si ara hem quedat campiones d'Europa sub-17 sense tres jugadores del sènior, vol dir que el 70% del primer equip té menys de 17 anys. Aquests anys hem anat assolint objectius i cremant etapes i segur que arribaran molts èxits més.

Tu ets un tècnic molt jove i bona part de la plantilla té menys de 17 anys, aquesta proximitat d’edat amb elles creus que influeix perquè hi hagi tan bona química entre entrenador i plantilla?

Sí, potser sí, fa molts anys que sóc al club i vaig ser jugador del primer equip i de la base i ja fa molts anys que ens coneixem. Elles totes són de la base i jo ja les coneixia, i la veritat és que tenim molt bon rotllo. És un grup molt maco de jugadores i de molta qualitat i és impossible no portar-se bé amb elles.

Hi havia molt de nivell en aquesta segona edició de l’Europeu sub 17?

Sí, en aquesta edició hi havia molt bons equips, els espanyols i portuguesos eren els equips més forts, però després l’equip anglès, el suís i el francès també eren equips de nivell. En la primera edició el torneig va ser poc seriós i aquest cop li han volgut donar un caire més oficial, convidant més equips, i ha estat molt bé.

És beneficiós per a l’hoquei patins femení aquesta iniciativa?

Sí, crec que sí. Tot el que sigui potenciar la base està molt bé. Aquesta competició vindria a ser un punt de trobada de l’hoquei patins femení per veure noves jugadores que no seria impossible veure-les sense aquest torneig.

El títol us el vau jugar amb el Vilasana de Lleida, un cop més es va demostrar que Catalunya és una potència a escala mundial en aquest esport, oi?

Sí, a la lliga espanyola la gran majoria d’equips són catalans i els més forts també són els d’aquí. Aquí a Catalunya tenim molt bones jugadores, a la resta de l’estat també n’hi ha, però la gran majoria vénen a jugar amb els equips catalans per competir al màxim nivell. Ara mateix crec que a Catalunya tenim els millors equips d’Europa.