El JH Mataró masculí comença a la "catedral" de l'handbol català

L'equip mataroní intentarà donar la sorpresa en el Pavelló Olímpic de Granollers

Granollers B - Joventut

El dissabte a les 18:30 hores el Joventut Handbol Mataró inicia la 1a Estatal 2019-20 al Pavelló Olímpic de Granollers, la "catedral" de l'handbol català. Serà la catorzena temporada, i onzena consecutiva, en aquesta categoria de bronze estatal.

Setze equips catalans formen un grup sencer amb només dues novetats: Sant Martí Adrianenc, que baixa de Plata, i Banyoles, que puja de Lliga Catalana. La resta seran La Roca, Granollers B, Sant Quirze, Sant Esteve Sesrovires, Montcada, JOVENTUT MATARÓ, Sant Cugat, Palautordera, Sant Joan Despí, OAR Gràcia, Esplugues, Sant Esteve de Palautordera, Poblenou, Sant Vicenç.

El Joventut debuta a l’Olímpic de Granollers

L’equip mataroní debuta contra el Granollers B en una pista que sempre ha estat molt complicada, ja que el rival està format per les promeses de la gran pedrera del BM Granollers. Però la temporada passada s’hi va guanyar per 29-33 després de 8 derrotes consecutives, en el que va ser el segon triomf mataroní en aquella pista a 1a Estatal. L’altre havia estat la temporada 2003-04. Veurem si es pot tornar a donar la campanada... com la van donar la temporada passada també en el primer partit de lliga guanyant a La Roca per 21-30.

L’historial del Joventut a 1a Estatal

Aquestes són les classificacions de l’equip mataroní i entre parèntesi l’entrenador.

2003-04  8è  (Josep M. Guiteras)
2004-05  9è  (Héctor del Pino)
2005-06  13è (Pep Muñoz)
2009-10  7è (Josep M. Guiteras)
2010-11  4t  (Héctor del Pino)
2011-12  7è (Juanan Garcia)
2012-13  5è  (Juanan Garcia)
2013-14  9è (Juanan Garcia)
2014-15  4t (Héctor del Pino)
2015-16  7è (Héctor del Pino)
2016-17  9è (Jordi Coma i Àlex Viaña)
2017-18  8è (Jordi Fernández)
2018-19  5è (Jordi Fernández)

La plantilla de l’equip mataroní

La plantilla de l’equip de Jordi Fernández i Sergi Rodríguez, que continuaran fent tàndem a la banqueta mataronina, estarà formada per: Oriol Mas (mataroní que torna després de la seva etapa al Granollers B), Edu Calderón (la temporada passada no va poder jugar per lesió) que seran els porters, 9 jugadors que ja hi eren la temporada passada, que són Manel Núñez, Bernat Muñoz, Oriol Vaqué, Bernat Bonamusa, Jaume Pujol, Dani Aguilera, Berenguer Chiva, Pablo Vela, Jan Bonamusa, i tres noves incorporacions que són l’experimentat Mario Martínez (jugador de primera línia que havia estat a Plata amb Bordils i La Roca), Joan Gascón (pivot del Vilamajor, que havia estat aquí fa anys a l’equip B) i Àlex Bosch (jugador polivalent que torna després d’una estada acadèmica de dos anys a Nantes).
I també es comptarà amb el suport de jugadors del sènior B que la temporada passada ja van jugar amb l’equip.

Han estat baixa el porter Quico Sola, Sergi Fuster i Oriol Prat, que precisament ha anat al primer equip que serà rival del Joventut, el Granollers B.

190427Ha_JHmtemps

 

Les impressions de Sergi Rodríguez, ex-capità de l‘equip i ara segon entrenador

Com veus l'equip de cara a la nova la temporada? Com ha anat la pretemporada?

El veig amb ganes i confiança. Durant la pretemporada s'ha treballat molt bé i intens. Per motius personals i alguna lesió, no hem pogut disposar sempre del 100% dels jugadors i això ens ha condicionat una mica, però el més important era recuperar la forma física i acumular minuts. Més enllà del resultat dels partits de pretemporada, intentem que tots els jugadors agafin ritme competitiu i localitzar possibles frens a la progressió del treball, per tal de solucionar-los abans de començar la competició. 

Quins objectius us heu marcat per a l’equip, després de la magnífica campanya de la temporada passada?

Com cada any l'objectiu principal és la permanència. Portem dos anys molt bons i la temporada passada es va aconseguir una de les millors classificacions de sempre, però no volem que això ens condicioni. Volem mostrar el nostre millor nivell per tal de ser competitius cada setmana, cosa que anys anteriors costava moltíssim. Si aconseguim això, és probable que puguem mirar amunt a la classificació. Després, i en funció de la situació de l'equip podrem valorar si volem arribar més amunt. Cal tenir en compte que tots els equips s'han reforçat molt. Si a final aconseguim igualar la temporada passada o millorar-la, serà un gran èxit. 

Veus la plantilla millor que la temporada passada?

A excepció de les baixes d'en Quico a la porteria, i l'Oriol Prat, mantenim la resta del bloc que va acabar la passada temporada i penso que ens hem pogut reforçar força bé. Han tornat al club jugadors amb experiència, que coneixen la nostra manera de treballar i això sempre és positiu. També hem reforçat posicions que l'any passat no tenien possibilitat de relleu, amb jugadors de qualitat. Crec que tenim un equip més equilibrat i compensat. No deixem de ser una plantilla curta, però treballarem amb jugadors joves del segon equip que ens ajudaran a reforçar-la.

Comenceu a fora contra un rival complicat, confies en que es pugui començar amb una victòria?

Segons qui pot pensar que és millor començar amb un equip "fàcil" per poder començar guanyant, però penso que és molt més motivador fer-ho amb un rival molt complicat com és el Granollers B i a més fer-ho com a visitant. L'any passat vam aconseguir la victòria després de molts anys de no fer-ho i aquest any, tot i ser a la primera jornada, esperem tornar-ho a fer.