El Joventut Handbol Mataró guanya "in-extremis" a Montcada

L'equip femení va guanyar el primer partit de la Copa Catalunya davant el Sant Vicenç

El Joventut Handbol Mataró jugava ahir dissabte el penúltim partit de la lliga de 1a Estatal al Pavelló Miquel Poblet de Montcada i, continuant amb la bona línia dels darrers anys, va aconseguir guanyar allà, tot i que ho va fer "in-extremis" i anant només per davant en el marcador amb el 23-24 final. Amb els dos punts el Joventut supera l'equip montcandenc en la 8a plaça i encara té opcions d'aconseguir el 6è lloc final en l'última jornada.

180428Ha_MontcadaJHM

El pavelló montcadenc porta el nom de Miquel Poblet, aquell ciclista que va passar uns anys a Mataró i va ser una de les grans figures de les vetllades ciclistes que es feien, i omplien, al Velòdrom, als anys cinquanta del segle passat. I en els darrers anys aquest pavelló se li ha donat molt bé a l'equip groc-i-negre, que hi portava un empat i dues victòries. I en aquest ha aconseguit la tercera victòria seguida. També allarga a quatre la ratxa de partits sense perdre en aquest final de campionat, que culminarà el proper dissabte a casa davant el Sant Vicenç.

L'equip local sota la direcció d'un inspirat Albert Maresma (6 gols en els primers 20') va dominar el marcador durant tota la primera part, en alguns moments de 5 gols (9-4), per arribar al descans amb marcador favorable de 14-11.

A la represa tot semblava continuar igual, però a poc a poc la defensa mataronina, junt amb la bona actuació dels porters, va anar desgastant l'atac local, que ja no era tant efectiu com a la primera part. Les millors rotacions de l'equip mataroní van permetre anar ajustant el marcador. Les diferències s'anaven movent entre un i dos gols, fins que, quan faltaven menys de 5 minuts, Oriol Vaqué va empatar a 22 gols. Encara es va tornar a posar per davant l'equip local. Però una exclusió per protestar la va aprofitar el Joventut per capgirar el marcador amb un gol de Manel Nuñez des de l'extrem i l'últim de Bernat Muñoz de penal.

SALLE MONTCADA 23-24 JOVENTUT MATARÓ

JOVENTUT MATARÓ: Quico Sola i Julian Felenbok porters; Manel Núñez (6), Oriol Prat (3), Oriol Vaqué (4), Berenguer Chiva (3), Jaume Pujol (2), Dani Aguilera (1), Bernat Bonamusa, Jan Bonamusa (1), Sergi Fuster (1), Bernat Muñoz (3), Eric Zambrano.
PARCIALS CADA 5': 3-1, 5-4, 8-4, 10-7, 12-9, 14-11 descans; 16-12, 17-15, 18-17, 21-18, 22-21, 23-24.

L'equip femení comença la Copa amb victòria

El Joventut Handbol Mataró femení va fer un gran partit en l'inici de la Copa Catalana i va derrotar per 37-26 el Sant Vicenç que havia estat el millor equip català a la categoria de Plata, però que no va estar a l'altura que s'esperava.

El partit va estar marcat per baixes importants als dos equips i pel debut a l'equip local de Kenza Kalissa Dikembe, jugadora júnior de Burkina Fasso, d'un gran potencial i que després de 5 mesos de negociacions arriba a l'handbol europeu via Mataró.

Handbol JH Mataró - Sant Vicenç

L'equip local va sortir amb una gran intensitat defensiva i corrent al contraatac i va obrir ràpidament un forat important al marcador, ja que l'equip visitant mai va poder resistir l'alt ritme de joc local. A la represa va afluixar una mica el ritme en atac, però es va mantenir en defensa destacant l'aportació de la jugadora juvenil Pia Paredes.

JOVENTUT MATARÓ 37-26 SANT VICENÇ

JOVENTUT MATARÓ: Marta Espejo i Noemí Pérez porteres; Ona Muñoz (8), Sandra Fargas (8), Sara Ruiz (2), Irene Hernàndez (1), Isa Latorre (1), Zara Verdugo, Maria Murillo (6), Ivet Rodríguez (4), Clàudia Grajal, Pia Paredes, Kenza Zalissa Dikembe (6) i Paula Pagès.