Exhibició del Qatar al pavelló Teresa Maria Roca

El Joventut Mataró ha donat una bona imatge davant els subcampions del món en un intens partit amistós

  • Redacció// Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 28 Juny 2016 00:20

El dilluns a la tarda vespre hi havia tot un espectacle al Pavelló Teresa Maria Roca, on jugava la selecció d'handbol del Qatar, que és ni més ni menys que l'equip subcampió del món. Els seus jugadors, dirigits des de la banqueta pel seu seleccionador Valero Rivera, tot preparant els Jocs Olímpics de Rio, han demostrat la seva qualitat fent vibrar en les seves accions, plenes de potència, força i velocitat, a una graderia que s'ha omplert de gom a gom.

Handbol JH Mataró - Selecció Qatar

Al seu davant, l'equip local el Joventut Handbol Mataró, ja fora de forma, ha fet el que ha pogut, que ha estat molt, tot i que, com era d'esperar, ha caigut clarament derrotat per 18-39, davant un equip que l'any passat en el mundial celebrat al seu país va aconseguir la medalla de plata després de perdre a la final davant França per 22-25.

Handbol JH Mataró - Selecció Qatar

L'equip local ha sortit disposat a plantar cara i Bernat Bonamusa ha marcat el primer gol en un magnífic u contra u pel centre i superant Saric amb el seu xut. De seguida els qatarians s'han posat a la feina amb el central d'origen francès Roine rebentant la defensa mataronina. A l'equador de la primera part els asiàtics dominaven 5-10 i al descans ho feien per 8-22, després que el Joventut marqués un gol de "fly" espectacular culminat per Berenguer Chiva.
A la represa tot ha continuat igual, amb els dos equips defensant amb força, però amb els visitants imposant el seu potencial tant en el xut exterior, sobretot de l'esquerrà Markovic, que ha fet 9 gols, sent el màxim golejador del partit, com en el contraatac (Memisevic i Madadi), com amb el bon treball dels seus pivots (Borja Vidal i Hassab). Però l'equip mataroní també sorprenia a una defensa molt forta amb jugades ben treballades i al final s'ha arribat amb un marcador molt honrós de 18-39, davant una de les seleccions més potents del món, que ha jugat amb els seus jugadors titulars.

Handbol JH Mataró - Selecció Qatar

Per a molts jugadors del Joventut Handbol Mataró el partit significava una gran oportunitat d'enfrontar-se a alguns dels millors jugadors del món, i de poder marcar gols a dos destacats porters com Daniel Saric o Stojanovic. I els protagonistes han estat aquests: Pol Gavañach i Dani Torvisco porters; Roc Segarra (2), Dani Aguilera (2), Bernat Bonamusa (3), Oriol Vaqué (2), Marc Castilla (2), Berenguer Chiva (3), Toni Busquets, Jan Bonamusa, David Pedragosa (2), Marc Martínez (1), Àlex Bosch (1), Eric Martínez, Pepo Juàrez, Bernat Muñoz.

Handbol JH Mataró - Selecció Qatar

El partit ha significat el comiat de l'entrenador Hèctor del Pino, del capità Toni Busquets i d'altres jugadors de la plantilla, entre ells David Pedragosa, Marc Martínez i Oriol Mas (aquest encara lesionat no ha pogut jugar) que fa molts anys que són al club.