El Joventut pateix molt però conserva el lideratge

Al descans guanyava de 9, però ha acabat guanyant per la mínima

El Joventut Handbol Mataró defensava el lideratge en solitari que ostentava per primera vegada en tota la seva història a la 1a Estatal i, després d'una excel·lent primera part que ha tancat dominant de nou gols, ha hagut de patir de valent per acabar guanyant per la mínima i amb opció de l'equip santjoanenc d'empatar el partit.

La primera part ha estat dominada absolutament per l'equip local que ha defensat molt bé i a més ha vist com l'equip visitant perdia una quantitat de pilotes ben poc habitual a aquest nivell (16 només a la primera part). Això ha fet que, després d'uns primers minuts de gran encert de Vila a la porteria visitant, a poc a poc l'equip local hagi anat agafant avantatge fins als nou gols del descans (16-7), que semblaven deixar encarrilat el partit.

Mataro-St Joan despí

Però a la represa l'equip de Ramon Cabañas ha sortit disposat a millorar la seva imatge. El porter Sabaté ha estat molt bé, la defensa s'ha començat a mostrar impenetrable i en atac han reduït les pèrdues quasi al màxim (només 2 a la segona part) i han aconseguit trobar forat a la defensa 6:0 local amb les penetracions de Víctor López "Chicote" que ha fet molt de mal, marcant gols i forçant penals, i el xut exterior de Cabello. I això després que hagués estat expulsat per tres exclusions la seva figura David Vilella, a qui no han trobat a faltar en absolut. D'aquesta manera, aprofitant dues exclusions de l'equip local i el canvi a la porteria per lesió de Pol Gavañach, l'equip visitant ha fet un parcial de 2-9 per portar el marcador de 21-12 a 23-21 quan encara faltaven més de deu minuts. Els nervis han aparegut a l'equip local, que ara era qui perdia pilotes i fallava llançaments i s'ha arribat a un final agònic en el qual els visitants han disposat, sense èxit, de pilota per empatar.

JOVENTUT HANDBOL MATARÓ- SANT JOAN DESPÍ 27-26

JOVENTUT MATARÓ: Pol Gavañach (5 aturades) i Dani Torvisco (4 aturades) porters; Josep Juàrez (1), David Pedragosa (2, 1 de p.), Toni Busquets (2), Bernat Bonamusa (1), Bernat Muñoz (7), Dani Aguilera (3), Marc Martínez, Roc Segarra (3), Oriol Vaqué (2), Berenguer Chiva, Eric Martínez, Marc Castilla (1), Àlex Bosch (4, 3 de p.), Jan Bonamusa (1). 27 gols de 46 xuts, 13 pilotes perdudes i 6 exclusions.
SANT JOAN DESPÍ: Marc Vila (7 aturades) i Pol Sabaté (6 aturades) porters; Cerdaña (1), Vilella (2 de p), Guijarro, Víctor López (3), Remi Philoreanu, Ferran Pérez (7, 4 de p.), Víctor Pueyo (3), Cabello (5), Tort-Martorell (3), Giambasi (2), David Pueyo, Oriol Farrés, Pere Farrés. 26 gols de 43 xuts, 18 pilotes perdudes. 6 exclusions.
PARCIALS CADA 5': 1-0, 3-1, 6-3, 11-4, 13-5, 16-7 descans; 19-11, 21-14, 23-17, 23-21, 26-24, 27-26.