Important victòria del Joventut en l'inici de la lliga de 1a estatal

Ha derrotat per la mínima el Sant Cugat, la seva bèstia negra de la passada temporada

Avui començava la temporada de 1a Estatal d'handbol, i ho ha fet amb un partit vibrant al Pavelló Teresa Maria Roca en el qual el Joventut Handbol Mataró ha derrotat l'Handbol Sant Cugat, la seva bèstia negra de la passada temporada, per un ajustat 27-26, que dóna dos punts molts importants a l'equip d'Hèctor del Pino. Era important començar guanyant i més a un dels equips que de ben segur estarà a la part alta.

El Sant Cugat la temporada passada va ser l'únic equip capaç de puntuar a Mataró guanyant per 23-28 i aquesta temporada venia una mica reforçat i amb un nou entrenador Armand Rubiño, que havia estat jugador del Barça i campió d'Europa amb l'Elgorriaga Bidasoa d'Irun, i que semblava poder donar un plus més a l'equip santcugatenc. I així ho ha semblat durant quasi tota la primera part, en la qual l'equip visitant ha dominat el marcador, en un moment amb avantatge de tres gols (9-12), per arribar-se al descans amb un mínim 12-13, després que el Joventut topés amb la bona actuació del porter Eloi Gutiérrez. No havia estat una primera part brillant, però sí molt intensa, amb defenses 6-0 molt agressives (3 exclusions per bàndol), però amb el Sant Cugat superant millor la del seu rival ficant moltes pilotes a la línia de sis metres. De tota manera el tècnic local ha dosificat més els seus jugadors per poder arribar a la segona part amb més recursos i això s'ha vist a la segona part.

Primer partit tenporada 15/16 handbol Mataro

A la represa ha aparegut en Bernat Muñoz que ha fet 9 gols de 10 xuts, eclipsant al que la temporada passada va ser el màxim golejador de la categoria, Marc Jordan, que portava quasi tot el pes de l'atac del seu equip, però era ben frenat per la defensa local, que l'anava desgastant a mesura que avançava el partit. El Joventut s'ha posat per davant amb el 18-17, però no obria forat, i els visitants, fins i tot, tornaven a posar-se per davant. Però amb 22-23 al marcador, s'ha vist que l'atac santcugatenc es quedava sense idees davant la defensa local, amb Toni Busquets, Eric Martínez i Oriol Vaqué centrats en tasca defensiva. I amb Bernat Muñoz i Bernat Bonamusa agafen el pes en atac el Joventut ha fet un parcial de 5-0, sentenciant pràcticament el partit, quan faltaven dos minuts, amb el 27-23 aconseguit després d'una sensacional recuperació, travessant tota la pista en diagonal, del que sens dubte ha estat l'MVP del partit, en Bernat Muñoz.
Però el Sant Cugat no s'ha rendit, ha pressionat molt en defensa, l'equip local s'ha precipitat molt en atac i la diferència s'ha reduït fins a un mínim 27-26. Això ha deslluït una mica el final, però els dos punts s'han quedat a casa. La "bèstia negra" havia estat derrotada...

JOVENTUT HANDBOL MATARÓ - HANDBOL SANT CUGAT 27-26

JOVENTUT HANDBOL MATARÓ: Pol Gavañach (8 aturades) i Noper Sowe porters; Marc Martínez (1), Toni Busquets, Bernat Bonamusa (6), David Pedragosa (3), Pepo Juàrez (2), Dani Aguilera (1), Bernat Muñoz (10, 2 de p.), Àlex Bosch (1 de p.), Jan Bonamusa (1), Berenguer Chiva, Roc Segarra (1), Marc Castilla (1), Oriol Vaqué, Eric Martínez. 27 gols de 45 xuts, 13 pèrdues. 6 exclusions.
SANT CUGAT: Eloi Gutiérrez (10 aturades), Esparza (2 aturades) porters; Tous (3), León (6), Marín, Gómez, Dolz, Herrero (1), Calvera (1), Aballí (1), Bonaccinni, Cortés (2), Dani Ferrer (3), Marc Jordan (9, 3 de p.), López, March. 26 gols de 39 xuts, 20 pèrdues. 4 exclusions.
PARCIALS CADA 5': 1-2, 4-3, 5-6, 8-9, 9-12, 12-13 descans; 15-15, 17-16, 19-20, 22-22, 25-23, 27-26.

Presentació dels equips i homenatge a Josep Nonell

Després del partit s'ha fet l'acte de presentació de tots els equips del Joventut Handbol Mataró i també s'ha fet un acte d'homenatge a Josep Nonell com a reconeixement a la tasca feta durant 34 anys al capdavant de la presidència de l'entitat.