El Futsal Aliança comença amb victòria agònica a la 2a Divisió B

Ha superat el Barceloneta, un equip amb el qual no havia pogut la temporada passada

Futsal Mataró - Barceloneta

Un dels equips que debutava el dissabte en la temporada 2018-19 era el Futsal Aliança Mataró i va aconseguir el primer triomf de la present campanya derrotant per 4-3 el Barceloneta, un equip que la temporada passada havia pogut superar els d'Albert Sabaté en les dues ocasions. Va ser una victòria agònica aconseguida en els darrers segons del partit, quan l'equip local, jugant amb 5, va fer una jugada sensacional al primer toc des del darrere, entre Rafa, Oriol i Àlex Medina, que va marcar per fer embogir la graderia.

Un reformat Futsal Mataró, amb vuit cares noves, tres fitxatges i la incorporació de cinc jugadors procedents del juvenil a la plantilla, es va endur els primers tres punts del campionat a casa davant la Barceloneta. El partit va deixar un inici dubtós. Imprecisions en atac per part local i la clàssica agressivitat defensiva dels barcelonins dificultaven la possibilitat de finalitzar amb claredat a la porteria visitant. La Barceloneta arribaria a avançar-se al marcador (0-1), i fins i tot a tenir, durant els pitjors minuts dels mataronins, diverses ocasions com un xut al pal per fer el segon.

En atac posicional els d'Albert Sabater tenien dificultats per penetrar la defensa rival, i va ser per mitjà de la pilota aturada que van començar a succeir els gols. Oriol López, protagonista en tres dels quatre gols, enviava intel·ligentment un servei de banda a Miki Soler, la nova incorporació procedent del Puertollano, que enviava a la xarxa un remat ajustat de primeres des de fora de l'àrea (1-1). Amb el pas dels minuts la sensació de perill augmentava gràcies a la varietat de recursos que, ara sí, es començaven a veure en atac posicional, alternant el joc de quatre amb el joc amb pivot en funció dels jugadors de pista. Per la seva banda, la Barceloneta mantenia la idea de connectar ràpidament amb el corpulent pivot Moha o bé sorprendre en alguna transició ofensiva.

Encara a la primera part, dues accions més a pilota aturada semblaven encarrilar la victòria mataronina. Primer Rafa Berlanga, l'altra nova incorporació, provinent del Toulon francès, enviava a l'escaire un xut potent des de força distància en una acció de corner (2-1). I, posteriorment Azhar, assistit per Oriol en servei de corner, feia perfecte la continuació interior d'un bloqueig ofensiu i rematava sol molt a prop de porteria fer establir el 3-1 amb el que s'arribaria al descans.

A la represa, els capgrossos van fer una notable baixada d'intensitat en la primera línia de pressió i, a causa d'això, els visitants van tenir facilitats per profunditzar per mitjà de nombroses connexions amb el pivot, arribant a finalitzar diverses accions de perill a la porteria defensada per Isaac.

El perill començava a rondar excessivament l'àrea mataronina, i la Barceloneta aconseguiria retallar distàncies (3-2). La dinàmica no canviava i, tret d'alguna acció aïllada en un tram del partit en el qual ambdós equips van fer un futbol sala poc espectacular, s'arribava al final del partit amb un marcador ajustadíssim i amb força tensió i polèmica a pista. Precisament, un cop al cap polèmic deixava a Medina estès a terra, i els visitants aprofitaven per fer una transició que suposaria l'empat (3-3).

Els minuts finals van ser vibrants, la Barceloneta es defensava per obtenir un punt, mentre que els homes d'Albert Sabater van voler anar pels tres punts i, a manca de nou segons, una sortida de pressió amb porter – jugador acabava amb una diagonal perfecta de Rafa, que trobava a Oriol qui, amb un toc precís connectava amb Àlex Medina al segon pal (4-3), obtenint així els primers tres punts de la temporada.

FUTSAL ALIANÇA MATARÓ 4-3 BARCELONETA

FUTSAL ALIANÇA MATARÓ: Isaac Fernández i Francesc 'Paco' Parés porters; Miquel Soler (1), Oriol López, Joel Císcar, Mahamadou Ceesay, Alex Del Barco, Azhar Chiheeb (1), Pol Tolrà, Rafael Berlanga (1), Llibert Canal i Alejandro Medina (1).

Aquest cap de setmana, dissabte, l'Aliança Mataró es desplaça a Segorbe (València) on disputaran la segona jornada de la 2aB en un dels pavellons amb més ambient de la categoria. Els de la Comunitat Valenciana vénen d'empatar a tres gols a la pista del Cerdanyola, on van desplaçar-hi una cinquantena d'aficionats dels valencians. El Futsal Mataró posa un bus a disposició dels aficionats que vulguin viatjar amb l'equip, per un preu de 15€.

Vídeo del gol @futsal_mataro

L'equip juvenil comença amb victòria a la Divisió d'Honor

L'equip juvenil del Futsal Inlingua també va començar amb victòria a la Divisió d'Honor i curiosament ho va fer amb els mateixos guarismes que el primer equip, guanyant per 3-4 a la pista del FS Montcada.