Albert Sabaté (Futsal Aliança Mataró): “L'objectiu de l'equip és la permanència”

Entrevistem el tècnic del Futsal Aliança Mataró abans de debutar

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dijous, 07 Setembre 2017 10:40

Esports, 2013/2017, entrenador futsal

Temporada de retorn a 2a B. Com s'afronta i què significa per al club?

Per al club és el màxim. És el que sempre s'havia volgut des de perdre la categoria fa força anys, però mai s'arribava a aconseguir. L'any passat es va intentar, amb fitxatges i l'aposta per en Jacob d'entrenador. Les circumstàncies van anar com van anar i al final em vaig fer càrrec de l'equip, i amb treball, aquest cop sí, vam poder assolir l'objectiu de l'ascens i, a més a més, guanyant la lliga.

Què ens pots dir del grup on jugarà el Mataró?

És una categoria que pots guanyar contra tothom i perdre contra tothom. Per sobre de tot, per això, hi trobem el Manresa, que ha fitxat reforços espectaculars i és el màxim aspirant, i el CCR Castelldefels que l'any passat ja van quedar subcampions i aquest any s'han reforçat bé. Pel que fa a la part baixa, és difícil dir-ho, però sí que és cert que hem pujat 4 equips i probablement som els candidats per lluitar per la permanència. També hi hauríem d'afegir el Barceloneta i el Vic-Floresta, que tota la passada temporada van estar lluitant per salvar la categoria.

Què em pots dir de la plantilla d'aquest any?

És una plantilla jove amb força inexperiència a la categoria. Mantenim  molt el bloc de la passada temporada i hem incorporat alguns jugadors que ens poden ajudar, com l'Isaac (Castelldefels) a la porteria. També 2 jugadors de la zona, per donar experiència de cara al salt de categoria, com són l'Àlex del Barco i el Pol Tolrà del Marfil; el pivot brasiler Eider i el japonès Fumiya de la 1a divisió japonesa, que haurà d'aportar intensitat i agressivitat.

Les baixes seran difícils de cobrir?

Totes les baixes són complicades, perquè han estat jugadors que feia temps que formaven part del bloc. Però, per exemple, amb les d'en Marc i en Miki perdrem una mica de gol, i segur que ho notarem, però ho haurem d'intentar compensar amb els jugadors que ja estaven a la plantilla, fent un pas endavant, i els nous fitxatges.

Quin és l'objectiu?

Consolidar la categoria el més aviat millor. L'objectiu número ú és la permanència. Que la podem aconseguir-la el més aviat possible, doncs més contents que estarem, i si hem de lluitar fins al final, que esperem que no, doncs també.

Vau jugar un amistós contra el Barça al Palau Blaugrana. Com ho vau viure?

Esportivament no ens anava bé, perquè tot just només portàvem dos entrenaments, però l'ocasió ho mereixia. És un premi al club i, a part, hi ha molt bona relació entre les dues entitats. Un premi per als jugadors, tenir l'oportunitat de jugar contra 15 internacionals. A més, crec que vam fer un bon paper.