Catalunya supera a Hongria a Mataró

El Teresa Maria Roca va viure un emocionant amistós de seleccions absolutes

Futbol Sala Catalunya - Hungria

Després del primer enfrontament internacional amistós entre les seleccions absolutes masculines de Catalunya i Hongria, ahir, a Manresa, on els catalans es van emportar la victòria per 5 gols a 2, avui, al Pavelló Municipal Teresa Maria Roca, de Mataró, s’ha celebrat el segon partit. Un partit retransmès, en directe, pel canal esportiu de Televisió de Catalunya, Esport 3.

Amb unes grades plenes, la llotja del pavelló ha estat presidida per l’alcalde de Mataró,  David Bote; pel president de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle; pel representant de la Diputació de Barcelona, Joan Morell i pel representant de la Federació Hongaresa de Futbol, Mihály Kozma.

Abans de donar les alineacions del partit, el president de la LCFS, juntament amb el directiu responsable de les seleccions catalanes, Ramon Marcial, en nom de la Federació Catalana de Futbol, han volgut retre un homenatge al jugador, Rubén González, per la seva trajectòria com a jugador de la selecció catalana, una vegada ha anunciat la seva retirada de les pistes.

Futbol Sala Catalunya - Hungria

Domini català

Els primers compassos del partit han estat de domini català on un joc molt vertical i combinatiu convertia les possessions en ocasions de gol. La selecció d’Hongria, per la seva banda, intentava defensar a les immediacions de la seva porteria, les accions catalanes.

Però ha estat en una jugada col·lectiva de córner on el Dani Salgado s’ha anticipat al seu marcador hongarès per rematar de cap, dins de l’àrea, i enviar l’esfèrica al fons de la xarxa, obrint el marcador per Catalunya.

A partir del gol la rotació de jugadors per part d’ambdues seleccions s’ha anat succeint, tot i que aquest fet no ha fet baixar el ritme del partit.

Amb Hongria al contracop, i Catalunya a les jugades d’estratègia, han generat les ocasions de perill que els porters s’han ocupat d’aturar en diverses ocasions. La batuta del ritme i del joc de la primera part l’han posat els catalans.

A falta de dos minuts per la mitja part, una jugada col·lectiva dels catalans ha deixat sol a Albert Segura, dins de l’àrea perquè empenyés la pilota a la porteria i certificar al marcador la superioritat catalana vista fins al moment.

Futbol Sala Catalunya - Hungria

Hongria reacciona

A la segona part, Hongria ho ha provat amb la figura del porter-jugador per intentar escurçar el marcador. Però, en el segon minut de la represa, una contra catalana l’ha materialitzat, de nou, Albert Segura.

Els hongaresos ho han continuat intentant amb la mateixa disposició tàctica, i, finalment, Dróth ha obert el marcador per la seva selecció. Pocs minuts després, Catalunya ha fet pujar el quart gol. A partir d’aquest moment, Hongria ha pujat les seves línies defensives i ha intentat posar una marxa més per intentar treure la pilota als catalans.

Els visitants, mica en mica, han igualat el control del partit fent d’aquest una anada i tornada vistós pel públic assistent. En aquesta anada i tornada, qui n’ha tret profit ha estat, de nou, el jugador hongarès Dróth Zoltán que, en qüestió de 7 minuts, ha aconseguit fer pujar dos gols més per Hongria.

Els instants finals del partit han estat molt intensos amb Hongria buscant l’empat i Catalunya defensant en un terç de pista. Catalunya ha defensat amb molta energia els instants finals, aguantant el resultat final d’un 4 a 3 favorable als catalans, que els hi dóna la segona victòria.