David Rivera: "Fa 15 anys ni ens plantejàvem tenir tot el que tenim ara"

Parlem amb David Rivera, president del CE Futsal Mataró

David Rivera

Parlem amb David Rivera, president del CE Futsal Mataró que està enmig dels actes del seu 15è aniversari i que ja és tot un referent del futbol sala català de base.

Aquest passat cap de setmana vau organitzar la fase prèvia de l'estatal sub 16 amb motiu del 15è aniversari del club, com va anar?

Ha estat la primera vegada que conjuntament amb l'Ajuntament, la FCF i la RFEF organitzàvem un Campionat d'aquesta importància i la veritat és que tothom en va sortir molt satisfet, tant és així, que estem treballant de nou per organitzar a Mataró la Fase Final del Campionat sub16 el pròxim 8 d'abril.

Quins actes més teniu previstos per aquesta efemèride de l'entitat?

Volem organitzar un parell de partits internacionals de categoria sènior tant masculí com femení, també retrobar-nos amb molts jugadors i jugadores que han passat per l'entitat, fer els homenatges als nostres ex-esportistes que han arribat al més alt nivell dins el nostre esport, trobades de futbol sala base amb les entitats que ens han acompanyat en aquest viatge, etcètera.

Quin balanç fas d’aquests 15 anys?

Un balanç positiu, als inicis teníem al costat a l’Ajuntament amb cessió de pistes descobertes i actualment seguim amb l’Ajuntament de Mataró utilitzant el Poliesportiu Teresa Maria Roca, amb un patrocinador principal com Aliança Mataró que ja fa sis anys que ens acompanya i amb convenis amb Escola Pia Mataró, Inlingua, Tecnocampus, l’Associació Junts per l’Esport, Proneo i d’altres col·laboradors que creuen en la tasca desenvolupada des de l’entitat.

S’han complert les expectatives que tenies?

L’expectativa inicial de fundar i ensenyar a un cert nivell en poc temps es va aconseguir. Any rere any, sí que hem assolit reptes que ens han portat fins a l’entitat que som ara. Cada temporada, les expectatives de tots es van renovant, el que és evident és que als inicis ni ens plantejàvem tenir tota l’escala formativa tant en femení com en masculí.

Voldries destacar algú que t’hagi ajudat especialment durant aquests 15 anys?

Des del primer dia he tingut el suport de la Lívia la meva dona i la M. Carme la meva mare. També en Sito ha estat des del dia de la fundació al costat del club. En Marlon Velasco, l’Eloi Sivilla, l’Albert Sabaté i en Juan Cruz Toffalo han estat i són artífexs de l’actual posició del club. I sens dubte la junta actual, Constanza Márquez, Domingo Pulido, Francesc Mas, Joan Catà, Jordi Costa i Tito Novo que estan aportant al club: temps, coneixements i esforços des de fa molts anys.

El sènior masculí va segon de Tercera Divisió, l'objectiu és jugar a 2a B?, i si és així, el club s'ho podria permetre?

La categoria de segona B l'any vinent la formaran 15 o 14 equips catalans i un o dos balears, el pressupost no es dispara comparat amb la tercera divisió, per tant, si es donés el cas d'assolir l'ascens amb sis jugadors que provenen de la base i els set companys restants que la majoria fa molts anys que són al club, amb ells aniríem fins al final.

El Futsal Aliança Mataró és un dels 6 clubs que forma part de l'Associació Junts per l'Esport. Com va néixer i què pretén aquesta associació?

Aquesta associació és filla de les reunions/tallers que des de fa dos anys organitza l'Ajuntament i l'empresa de consultoria Atlas, vam començar quinze entitats i les sis que vam seguir hem unit forces i sinergies per aconseguir que l'esport estigui present en el dia a dia de la ciutat. Les persones que representàvem a cada entitat ens vam adonar que el tarannà, tot i ser de diferents disciplines esportives, estava ple de paral·lelismes i un cop traslladada aquesta realitat a les juntes directives corresponents, la unió va ser un fet. Vam encetar una campanya amb Caprabo de la que ja recollim els seus fruits, i actualment, un cop fundada l'Associació, el primer projecte important és la col·laboració amb Tecnocampus i darrere d'aquest estem planificant d'altres.