La UE Mataró trenca la mala ratxa davant del Sant Josep

L'encert en el tir exterior va posar les bases d'una victòria que els unionistes necessitaven com l'aigua

La Unió Esportiva Mataró va derrotar de manera clara al Sant Josep de Badalona, trencant una mala ratxa de vuit desfetes consecutives –no guanyaven des del passat 20 de novembre– i sumant una victòria que necessitaven com l’aigua per intentar recuperar la confiança. Amb un gran encert en els tirs de camp –55%– i, sobretot, des de la línea de 6’25 –13 de 25 en triples, 52% d’encert– els unionistes van encarrilar la victòria des del primer quart.

Des de l’inici del partit els unionistes van anar agafant avantatge en el marcador a base de triples, ja que de seguida van comprobar que tenien el dia –sobretot Ventura, amb 7 de 12 intents en total– i al acabar el primer període ja tenien dotze punts de renda. A més la defensa també funcionava, ja que van deixar al Sant Josep en només onze punts. Al segon quart els visitants van poder aturar l’escomesa unionista i van evitar que ampliessin la seva renda, i al descans la diferència era de deu punts (40-30).

Sense capacitat de reacció
A la represa, després d’uns minuts en que semblava que el Sant Josep aguantava el tipus, un parcial de 15-3 va deixar el partit vist per sentencia, donant un màxim avantatge fins al moment al Mataró de 21 punts (62-41), amb un Cuadrelli molt encertat. Al darrer quart Margall va aprofitar per donar minuts als jugadors menys habituals i el seu equip no va patir per conservar una renda molt àmplia i fer-se amb la victòria més plàcida de la temporada, arribant a tenir fins a 25 punts d’avantatge. Aquest triomf ha de servir de punt d’inflexió per agafar moral i intentar sortir de la zona de descens, ja que els unionistes van derrotar a un equip que es trobava a la zona alta de la taula.

UE MATARÓ 84 - 61 SANT JOSEP
UE MATARÓ:
Paco Hernández (5), Xavier Costa (11), Roger Juan (12), Jordi Ventura (26) i Guido Cuadrelli (17); Artur Magriñà (5), Marc Sobrepera, Sergi Homs (2), Moisés Casín (1), Jacob Molina, Edgar San Epifanio (3) i José Miranda (2). 13 triples: Ventura (7), Costa (3), Hernández, Magriñà i San Epifanio. 29 de 53 tirs de camp (55%). 13 de 18 tirs lliures (72%). 31 rebots. 20 faltes personals, Hernández eliminat.
CB Sant Josep: Balcells (2), Bayo, Masjuan (14), Fey (13) i Moreno (3); Tecul (10), Montserrate, Díaz (4), López (1), Galán, Gargallo (6) i Mañés (8). 5 triples: Masjuan (2), Mañés (2) i Tecul. 22 de 52 tirs de camp (42%). 12 de 20 tirs lliures (60%). 27 rebots. 21 faltes personals, Tecul i Bayo eliminats.
ÀRBITRES: Salvador i Olivares. MARCADOR: 9-6, 23-11, 30-17, 40-30; 47-38, 62-42, 68-50 i 84-61.