El Jovent s'imposa a una UE Mataró amb manca d'intensitat

Quarta derrota consecutiva dels unionistes, amb la que tanquen una primera volta no gaire positiva

La Unió Esportiva Mataró tanca la primera volta amb males sensacions, ja que no va poder imposar-se a un rival directe com és el l’Alaior Opel Jovent, al no jugar amb la intensitat i concentració que demana el tècnic unionista. Els locals van començar anotant amb facilitat, però quan el conjunt menorquí va ajustar la seva defensa va fer-se amb el control del partit.

A l’inici del matx semblava que els locals anotaven amb facilitat (0-4), però la defensa local es va ajustar i amb un parcial de 10-0 va agafar el domini del marcador (10-4). La reacció balear no es va fer esperar i es van poder veure uns minuts de joc ràpid i cistelles de contraatac que va igualar de nou el partit. La defensa visitant va intensificar-se al segon quart, aprofitant la seva superioritat en el joc interior, i amb un parcial de 3-12 van posar-se per davant de nou (29-34). El Mataró no seleccionava bé el tir i es precipitava en excés i al descans ja perdia de quatre punts (40-44).

Segona meitat molt més defensiva
Al tercer quart el Jovent va arribar a tenir un màxim avantatge de deu punts (44-54), aprofitant els problemes de l’equip local per tancar el rebot defensiu. Els dos equips van estar més desencertats de cara a cistella en aquesta segona meitat, i això va portar a una evolució molt més lenta del marcador. Al darrer quart els menorquins van tenir cinc minuts dolent, sense poder anotar tot i tenir tirs fàcils, i això ho van aprofitar els homes de Margall per igualar de nou el marcador (61-61).

El Jovent ha sabut controlar el ritme del partit en els minuts finals, imposant el seu joc, i amb una cistella de Àlvarez i una de Mathurin han deixat el partit gairebé sentenciat (62-67) quan faltaven menys de dos minuts, ja que costava molt anotar. Des de la línea de tirs lliures els visitants van acabar de certificar la seva victòria sobre els unionistes, als que Josep M. Margall demana més implicació en el joc, concentració i agressivitat per poder tirar endavant els partits.

UE MATARÓ 65 - 72 ALAIOR OPEL JOVENT
UE MATARÓ: Paco Hernández (5), Xavier Costa (16), Sergi Homs (14), Roger Juan (5) i Jordi Ventura (11); Artur Magriñà (3), Marc Sobrepera, Jacob Molina, Edgar San Epifanio (3) i Vaggelis Geros (8). 4 triples: Ventura (3) i San Epifanio. 25 de 58 tirs de camp (43%). 11 de 16 tirs lliures (69%). 35 rebots. 20 faltes personals, Ventura eliminat.
Alaior Opel JOVENT: Garcia (12), Tabu (8), Pagés, Murillo (24) i Conde (13); Senderos (2), Sánchez, Àlvarez (8) i Mathurin (5). 5 triples: Conde (3) i Tabu (2). 28 de 61 tirs de camp (46%). 11 de 16 tirs lliures (69%). 33 rebots. 19 faltes personals, Tabu eliminat.
ÀRBITRES: Perea i Monguio. MARCADOR: 14-8, 24-22, 32-34, 40-44; 46-54, 55-59, 61-61 i 65-72.