Laia Martín campiona d'Espanya cadet en salt amb perxa

Una companya seva del Laietània, Mariona Gaspar, va obtenir el bronze i Alba Rodríguez, la favorita, quedà 4a

El passat cap de setmana es va disputar a Valladolid  el campionat d’Espanya Cadet, amb la participació de 7 atletes laietanencs, que van tenir una gran actuació, destacant, com era d'esperar les noies de salt amb perxa que ja havien aconseguit el triplet en el Campionat de Catalunya i que van obtenir dues places al podi.

150714At_Perxacadetestatals

Però va haver-hi una certa sorpresa, ja que la que havia quedat campiona catalana, i que era la favorita, Alba Rodríguez, invicta fins aquest dia, es va haver de conformar amb el quart lloc després d'una competició vibrant. El títol va ser per a Laia Martín que va saltar 3.31 (millor marca personal) a la primera, superant per intents Mar Arisó (Manresa) i la seva companya Mariona Gaspar, que es va fer amb el bronze també amb 3.31 m. Alba Rodríguez va acabar 4a amb 3.26 , tot i que va fer un intent a 3.36, que hauria decantat l’or pel seu costat. Una altra participant laietanenca, d’aquest grup magnífic, Helena Torres, va aconseguir la 10a plaça amb 2.96, millorant també el seu registre personal.

Maria Rosa Buscà en triple salt va realitzar el seu millor concurs de la temporada, saltant dos vegades per sobre dels 11 metres (11.43, amb vent favorable i 11.28 amb vent contrari), i obtenint el 4t lloc i el rècord social cadet del club. En canvi la seva companya Amarachi Sandra, no va poder passar a la millora, havent-se de conformar amb el 10è lloc amb una marca de 10.90 m.
Bet Jené, en una temporada que anat de més a menys (en pista coberta havia saltat 1.60) va acabar lluny del podi, sent 15a amb un salt d'1.52.
I l'únic participant laietanenc en categoria masculina va ser Aleix Aznar que va participar en les semifinals del 600 metres llisos, quedant eliminat amb un temps d'1:32.12, tancant d’aquesta manera una excel∙lent temporada, tenint en compte que era el seu primer any de cadet.
I també va participar un atleta del GA Lluïsos, Sergi Adalid, que va caure eliminat a les semifinals dels 300 metres tanques amb un temps de 42.80, que li representà el 19è temps global, però és prou meritori tenint en compte que també és atleta cadet de primer any.