Marc Roig novè a la Marató de Barcelona

L'atleta laietanenc va batre el rècord de Mataró de la distància i va ser el primer català classificat

L'atleta laietanenc Marc Roig va aterrar divendres procedent de Kenya on va estar unes setmanes per afinar la seva posta a punt de cara a la Marató de Barcelona disputada ahir. L'objectiu del santpolenc era millorar la seva marca i rècord del club (2h18'53") batut a l'anterior edició de la marató barcelonina, i va acomplir l'objectiu amb un registre de 2h18'08".

Roig acabà 9è a la línia de meta i primer català, i segon atleta blanc superat només per l'andorrà Toni Bernardó. Al pas per la mitja marató marcava 1h 08'25", 25 segons més que el pas de l'any anterior. De fet no va ser fins passat el Km 35 en que va "atrapar" el pas que duia el 2010. Va fer una marató relativament equilibrada perdent 1'18" en la segona mitja.

Roig opinava en acabar: “He fet la meva millor marca. Estic molt content per haver-ho aconseguit tot i que esperava rebaixar una mica més el temps. He estat les últimes 5 setmanes entrenant a Kenya i potser he forçat massa, avui em notava els peus molt tocats però he aconseguit el meu objectiu”.

Altres laietanencs: Pere Ocaña 80è (2h45'08"), Txiqui Redrado 150è (2h49'30") i Jordi Solà 191è (2h51'55") acabaren entre els 200 millors, en una cursa amb 12.526 classificats.

Per part del GA Lluïsos cal destacar a Manuel Vàzquez que va quedar 54è amb 2h 41'13".

Vicenç Valls bronze als Campionats d'Espanya júniorsVicenç Valls aconseguí la medalla de bronze a la prova de 3000 metres al Campionat d'Espanya júnior en pista coberta celebrat a Sabadell, gràcies a una sensacional darrera volta que el porta a un temps de 8'53"14 a només 8 dècimes de la plata. És la primera medalla estatal en pista coberta pel de Vilassar.

Vicky Sauleda competí en 800 m, quedant 4a a la final amb un temps de 2'20"34.

Campionat d'Espanya de Marxa en RutaEl passat diumenge es va celebrar a Benicàssim el Campionat d'Espanya de marxa en ruta. Oriol Soler va aconseguir la 4a plaça promesa i 10a absoluta al Campionat d'Espanya de Marxa en Ruta millorant el 6è i 13è aconseguit l'any anterior, amb un temps de 1h 38'17" en els 20 km, quedant a 2 minuts del bronze.

Àngels Noell es proclamà campiona d'Espanya en categoria veterana F45 amb 1h01"42 en 10 Km, amb un minut i mig d'avantatge sobre la 2a classificada. Noell ja havia aconseguit el títol en pista el 2010.

Tres medalles i un rècord de Catalunya al Campionat d'Espanya VeteràTres medalles és el botí aconseguit pels 3 laietanencs desplaçats al Campionat d'Espanya Veterà en Pista Coberta celebrat a Antequera. Mateo Moreno fou segon en alçada M45 amb 1'59 m. En llargada Edu Ballesteros aconseguí el bronze amb 5'65 m. El més destacat, però, fou Salvador Vila, campió de perxa M45 amb un nou rècord de Catalunya de 4'12 m.

Per part del GA Lluïsos va participar Joaquin Joyas que també va obtenir medalla, la de plata en 800 m de la categoria M50 amb un temps de 2'12"28.