La música del Maresme fa un pas endavant per aconseguir el seu somni

Un CD reuneix a diversos grups de la comarca i la mostrarà a discogràfiques, mànagers i ajuntaments

La música és cada cop un element més important a la nostra ciutat. En els darrers temps són nombrosos els concerts de grups de qualitat a diverses sales de Mataró, recitals de corals ciutadanes, noves iniciatives musicals o experiències alternatives que juguen amb la música. I de la mateixa manera també ha crescut l’afició a aquest art entre els mateixos ciutadans i han proliferat cantants i grups de gran qualitat i varietat entre els joves, i no tant joves.

Però més enllà de la il·lusió és molt difícil per aquests grups trobar un mode de fer-se conèixer entre el públic i entre les discogràfiques o altres responsables musicals que els puguin ajudar a aconseguir un lloc dins el difícil món de la música. Per això fa temps que van començar a organitzar-se en un col·lectiu: el Col·lectiu Músics del Maresme. Ara, aquest col·lectiu ha enregistrat un CD amb alguns dels seus grups. El nou CD inclou un tema de cadascun dels 23 grups participants i engloba gran varietat d’estils musicals com pop, havaneres, música celta o rock català.

Facilitar el primer contacte amb les discogràfiques
Com els mateixos cantants ens recorden constantment, el reconeixement del públic és totalment necessari per un grup musical. Però aquesta gravació té una altra funció d’allò més important: acostar la música maresmenca a les discogràfiques i altres entitats que poden servir de plataforma a les formacions per difondre la seva música. Així, el Col·lectiu de Músics del Maresme s’ha compromès a fer tot el que estigui en les seves mans perquè exemplars del nou CD arribin a discogràfiques, entitats culturals, empreses d’abast nacional i mànagers. A més, mantenint el concepte de proximitat, també enviaran una còpia als serveis de Joventut i regidories de cultura de tots els ajuntaments del Maresme.

La distribució d’aquestes còpies per a la promoció dels grups serà gratuïta, però l’enregistrament d’un disc sempre té un cost elevat. Per aquest motiu, per poder dur a terme la gravació, es va organitzar el I Festival de Grups del Maresme a la sala Clap. Tabarka, Stein, Mem, El 9 de la classe, Mr. Hankey i Bestwishes van ser els cinc grups que van actuar-hi i que van aconseguir recaptar 800 euros, la quantitat amb la qual s’ha enregistrat el treball discogràfic.

Un CD que ja està enllestit, i que es preveu que es llenci durant aquest any i d’aquesta manera s’aconseguirà resoldre una demanda a la qual el col·lectiu s’ha d’enfrontar constantment. I és que quan algú els demana quin grup recomanarien per una actuació o quins conjunts hi ha en determinats pobles, no disposen d’un recopilatori de grups del Maresme per lliurar.

La presentació aquest dissabte
La gravació del CD ha estat motiu de gran alegria pels músics, ja que com ens explica els sots-president dels Músics del Maresme Joan Barranca “era un dels projectes marcats pel col·lectiu, teníem molt clar que volíem fer-lo”. A més, també destaca la varietat musical que aplega el CD: “No hem fet cap judici, hem posat tot el que ens ha arribat”. Malgrat tot, hi ha hagut alguns grups que per qüestions d’espai han quedat fora de la convocatòria. “La idea és fer un altre recull” afegeix Barranca, que explica com aviat es renovarà la junta del col·lectiu i es preveu que els nous membres s’encarreguin d’elaborar el proper enregistrament. Desprès de la reunió de dissabte 17 a les 21h, el Clap serà l’escenari de la presentació del nou disc. “Volem que sigui una festa per celebrar que per fi tenim un recull dels músics del Maresme” ha desitjat Barranca.