Mataró celebra amb èxit el centenari de l’estació i els 157 anys del ferrocarril

La Plaça Miquel Biada va acollir els principals actes de la celebració

La Plaça Miquel Biada va ser dissabte el centre neuràlgic dels actes que commemoraven els 100 anys de l’Estació i els 157 del ferrocarril. La plaça va ser testimoni de la primera Fira Ferroviària i de l’homenatge que l’Alcalde i les autoritats de l’Ajuntament van realitzar al monument de Miquel Biada. La Cobla de Ciutat de Mataró va posar la música a la ballada sardanes que servia per concloure els actes de la celebració.

Durant tot el dia de dissabte, paradetes amb maquetes, modelisme, postals, medalles, llibres i revistes relacionades amb el món del ferrocarril van donar color a la Plaça de Miquel Biada, fins on es van apropar centenars de curiosos i amants del ferrocarril. Els organitzadors de l’acte, l’Ajuntament i el Cercle Històric Miquel Biada, havien preparat un tren, que sense pagar cap bitllet, permetia als més petits gaudir d’unes voltes per un mini circuit; sense cap dubte el trenet va ser la estrella de la Fira Ferroviària, juntament amb la exposició que es realitzava.

Homenatge a Miquel Biada
Ja per la tarda, l’Alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron i diverses autoritats del consistori van homenatjar a un dels principals impulsors del ferrocarril a la ciutat, Miquel Biada, en el monument que es troba a la plaça que porta el seu nom, situada tot just davant l’estació de la Renfe, fons que va acollir la foto de família. Per concloure aquests actes de caire festiu, la cobla de la ciutat va ser l’encarregada d’amenitzar la tarda als presents a la ballada de sardanes que tancava el ‘dia del ferrocarril’.