11 escoles bressol privades unides per oferir el millor tracte

Ofereixen serveis que molts centres públics no poden abarcar

  • Redacció
  • Dilluns, 09 Març 2015 10:35

Especials 2014/2015, escoles bressol
L’associació d’escoles bressol privades de Mataró es va formar al 1989  per agrupar les llars d’infants no municipals de la ciutat. Actualment en reuneix 11. Es tracta de centres amb vocació de servei social, que volien associar-se per ser més fortes i seguir apostant per la formació contínua dels seus professionals.

Des d’aleshores els centres fan pinya per millorar en tots els aspectes i oferir serveis que molts centres públics no poden abarcar. Són avantatges d’aquests centres, per exemple, el treballar amb un horari més ampli de les mateixes educadores, fer menys període de vacances o oferir trets docents diferenciats com és el treball en aspectes com anglès, música, treball psicomotriu o una aposta per les activitats periòdiques, seguiment del calendari festiu, etcètera.

El concepte d’escola bressol ja fa temps que va enterrar aquell antic de “guarderia”. Avui en dia les educadores ensenyen als infants i els centres formen part del procés formatiu d’un infant, en una etapa clau. Si a l’escola bressol se’ls ensenya a ser autònoms, a tenir uns hàbits, a tenir els primers aprenentatges sense que siguin pautats, després l’infant es desenvoluparà millor.

Cadascun dels centres privats de l’associació té la seva singularitat però el tracte proper i familiar és la tònica comuna a tots.