Clínica Dental Spa

80 anys dedicats a la salut dental del Maresme

  • Redacció //Fotos: cedides
  • Divendres, 06 Març 2015 14:25

Ciutat 2014/2015 Clinica dental Spa

L’any 1932, el Dr. Miquel Spa Tuñí,  va ser un dels primers dentistes llicenciats al Maresme i dels primers a obrir una Clínica exclusivament dental a Mataró. El seu germà petit, en Joaquim Spa Tuñí, va decidir seguir els seus passos com a dentista després de la sobtada mort del seu germà durant la Guerra Civil.


El 1942, el Dr. Joaquim Spa Tuñí es va llicenciar en Odontologia i durant tota la seva vida va practicar l’especialitat mèdica a la Clínica Dental Spa situada al centre de Mataró, a la primera planta de l’edifici número 24 de la Riera, on actualment se segueix després de tres generacions. El doctor Spa Tuñí, a més de realitzar odontologia privada a la Clínica Dental Spa, va ser un destacat membre del col·lectiu mèdic a Mataró, involucrant-se en la Seguretat Social d’aquell moment. Li va donar una visió àmplia de les necessitats dels pacients i va millorar la qualitat dels seus tractaments, realitzant una important tasca social en aquells temps. 

El 1976, el seu fill, el Dr Francesc Spa Matas, es va llicenciar en medicina i estomatologia per exercir com a dentista. Va ser un dels primers dentistes a utilitzar les noves tècniques com l’endodòncia, tècnica que permet  eliminar el nervi per poder conservar les dents naturals i evitar així la seva extracció. Va realitzar les primeres pròtesis fixes estètiques, eliminant l’or i retornant la funció sense necessitat d’aparells de “posar i treure”. A la fi dels anys 80, va eliminar l’ús dels empastaments metàl·lics i es va especialitzar en composites, empastaments blancs estètics, per al seu ús en tota la boca.
Va reformar la Clínica Dental Spa per oferir als pacients els equips més avantguardistes i va ser dels primers dentistes a incorporar la Radiovisiografia, que suposa l’evolució de les radiografies, permetent una reducció del 90% de la radiació emesa en cada radiografia.

La Clínica Dental Spa està perfectament situada al bell mig de Mataró,
a La Riera

El 2005, es va llicenciar la tercera generació de dentistes, el Dr Francesc Spa Arnau. Està especialitzat en odontologia integrada en nens i adults, el que permet la integració i tractament de les diferents especialitats de la boca, com la periodòncia, ortodòncia, implantologia i la pròtesi.

El fet de poder realitzar totes les especialitats per un mateix facultatiu, permet oferir un servei mèdic integral; proporcionant l’èxit en els tractaments i una major satisfacció dels pacients. En el 2007 es van incorporar a la clínica noves tècniques; com la col·locació d’implants sense cirurgia, mitjançant l’ús d’un programa informàtic anomenat NOBELGUIDE, que permet col·locar implants en pacients amb poc os i sense operar.
Es va realitzar el primer cas de INVISALIGN a Mataró, l’ortodòncia invisible que corregeix la col·locació de les dents sense que ningú ho pugui apreciar.

Ciutat 2014/2015 Dr. Spa Matas-Dr. Spa Arnau

En el 2012 es va evolucionar en la realització de les pròtesis, actualment dissenyades per ordinador amb el sistema CAD-CAM, usant una impressora 3D per crear dents amb un ajust perfecte, eliminant possibles trencaments. S’ha implementat el TEST CAMBIRA, el programa més avançat en detecció dels factors que causen la càries i permet controlar-los, eliminant la possibilitat de fer noves càries.

Durant més de vuitanta anys, les tres generacions de dentistes ens hem esforçat a oferir les tècniques més modernes i segures per satisfer les necessitats dels pacients. La nostra finalitat ha estat, és i serà la de millorar la salut bucodental dels nostres pacients des de la més estricta ètica i rigor professional.

CLINICA DENTAL SPA
La Riera, 24-26 - Mataró
Tel. 937 901 667