Jordi Carrión, passió per la literatura

Tota una vida relacionada amb la literatura

Doctorat en Humanitats a la Pompeu Fabra, Jordi Carrión tingué des de sempre molt clar que la literatura seria la seva forma de vida. Tot i que les seves primeres novel·les, escrites a quart d’E.G.B., tractaven sobre els seus amics i les seves vivències, els seus textos no arribaren al gran públic fins uns anys després amb Ene, una novel·la d’amor en forma de poemari. “Recordo que sempre havia tingut molt clar que volia escriure, vaig començar explicant històries dels meus amics, però mai les he arribat a publicar, de fet no sé si encara les guardo” explica en Jordi.Viure únicament de la publicació de llibres és pràcticament impossible, per aquest motiu, l’escriptor imparteix des de fa uns anys l’assignatura de literatura espanyola a L’Aula Escola Europea i la de literatura hispanoamericana en la Cátedra Unesco de Cultura Hispanoamericana a la Universitat Pompeu Fabra. La publicació d’alguns dels seus textos a diversos mitjans de comunicació escrits com l’Avui, el Metro o el diari argentí Clarín és una altra de les feines que combina amb la docència i l’escriptura. Malgrat que inicià la seva obra escrivint sobre temes més costumistes, les ganes d’innovar han fet que les seves últimes novel·les tinguin com a tema principal el viatge. “A més que viatjar  m’agrada molt, volia innovar i, al nostre estat, la literatura de viatges ha estat molt poc tractada al llarg dels anys” afirma Carrión. Tot i que aquests dies podrem veure en Jordi presentant la seva última publicació, La Brújula, té en procés, des de fa uns anys, una nova novel·la situada a  Austràlia que tracta un dels temes més importants de l’actualitat: la globalització. Un dels majors propòsits d’en Jordi Carrión: aconseguir que tant la seva vida personal, com la d’autor constitueixin una mateixa persona.

“La literatura és una forma de mirar”

Aquest diumenge en Jordi Carrión presentarà la seva nova novel·la, La Brújula. Un llibre de viatges que relata alguns dels fragments viscuts per l’escriptor de quan donà la volta al món. Bolívia, Chicago o Mèxic són alguns dels destins que apareixen a la novel·la. La Brújula esdevé un nou referent de la literatura de viatges i ha estat molt ben rebuda per la crítica, destacant per la seva originalitat. Tot i que Jordi Carrión ja porta uns mesos presentant la seva obra arreu de la geografia catalana, el proper diumenge el podrem trobar signant exemplars de Brújula a Robafaves a partir de les set de la tarda.

Apunts

Defineix-teSóc un escriptorUn llibre“Austerlitz” de Sebald, un retrat fascinant de la memòria de l’ésser humà, de com ens neguem a recordar, i de com els espais i el viatge permeten el recordUna pel·lículaParis Texas, un meravellós retrat del desert, físic i sentimentalUn viatgeDos mesos a Austràlia, investigant l’emigració espanyola i a Benet Serra, un mataroní que fundà un monestir a la costa oest, a la part més remota del continentUn escriptorJulio Cortázar, perquè va saber fer coincidir la vida i la literaturaUn somniAugmentar el meu nombre de lectors